Самарџија: Скори Додиков сусрет са Путином изузетно важан за Српску, а бенефите ће имати и БиХ

АМБАСАДОР БиХ У МОСКВИ НАГЛАШАВА: РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ПОУЗДАН ПАРТНЕР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Жељко Самарџија

* Жељко САМАРЏИЈА: Русија веома цени принципијелан став Републике Српске. Овде се зна да су појединачна и неуставна иступања појединих представника БиХ у мултилатералним светским организацијама резултат великих притисака на политичко Сарајево који долазе са Запада

_________________________________________________________

        ПРЕДСТОЈЕЋИ сусрет српског члана Председништва БиХ Милорада Додика са руским председником Владимиром Путином у Москви биће од изузетне важности за Републику Српску, али и донијети бенефит за цијелу БиХ, имајући у виду енергетску кризу која је већ уздрмала Европу, изјавио је Срни амбасадор БиХ у Русији Жељко Самарџија.

       Он је напоменуо да је највећи потрошач гаса у БиХ управо Федерација БиХ и Сарајево, као највећи град.

       Самарџија је оценио да ће предстојећи сусрет Додика са Путином бити наставак успешних разговора које су имали у јуну на Економском форуму у Санкт Петербургу.

       - Русија веома цени принципијелан став Републике Српске. Овде се зна да су појединачна и неуставна иступања појединих представника БиХ у мултилатералним светским организацијама резултат великих притисака на политичко Сарајево који долазе са Запада - истакао је амбасадор.

       Истичући да је Република Српска поуздан партнер Руске Федерације, Самарџија је навео да се очекује да ће, осим политичких тема, током сусрета Додика и Путина бити речи и о економској сарадњи, посебно у енергетском сектору и гасним пројектима у Републици Српској, енергетској стабилности и културној сарадњи.

       Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик састаће се 20. септембра у Москви са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари