Поџић остао на функцији – посланици ХДЗ нису гласали, посланици опозиције из РС нису ни дошли

ОЧЕКИВАНА ПОЛИТИЧКА ИГРА У ПРЕДСТАВНИЧКОМ ДОМУ ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БиХ

* Посланик ХДЗ-а БиХ Никола Ловриновић тражио да се председавајући Савета министара изјасни о његовом предлогу да се одука прошири и на смену министра безбедности Селме Цикотића и министра иностраних послова Бисере Турковић

____________________________________________________________

       ПРЕДСТАВНИЧКИ дом Парламентране скупштине БиХ није сменио министра одбране у Савету министара Сифета Поџића, који је кршећи Закон о одбрани БиХ, једностраном одлуком, одгодио заједничку војну вежбу Оружаних снага БиХ и Војске Србије на Мањачи.

       Одлуку за смену Поџића, коју је 6. октобра донио председавајући Савета министара Зоран Тегелтија, подржало је седам посланика, 20 их је било против, док посланици ХДЗ-а БиХ нису гласали.

       Они су седили у сали, али су угасили мониторе и извукли картице које служе за пријаву присуства на седници.

       Посланици Клуба СНСД-а и Српског клуба гласали су за смену Поџића, док посланици Клуба СДС-а, ПДП-а и ДНС-а нису дошли на седницу да подрже санкционисање кршења Закона које је министар одбране направио, што је Тегелтија и појаснио образлажући своју одлуку о смени.

       Пре гласања о Поџићевој смени, посланик ХДЗ-а БиХ Никола Ловриновић тражио је да се председавајући Савета министара изјасни о његовом предлогу да се одука прошири и на смену министра безбедности Селме Цикотића и министра иностраних послова Бисере Турковић.

       Тегелтија је рекао да ће о томе одлучити уколико предлог дође у Савет министара.

       "Уколико буду испуњени услови за разрешење, ја ћу то учинити", рекао је Тегелтија.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари