Околић: Не призивајте рат, не позивајте Еуфор и НАТО да интервенишу

ЗАМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ БиХ АПЕЛОВАО ДА СЕ СВИ ДОГОВАРАЈУ СА ОНИМА СА КОЈИМА МОРАЈУ   

* Комисија за безбедност Представничког дома Парламента БиХ усвојила је закључке којима се ЕУФОР и НАТО позивају да делују у случају угрожавања безбедности у БиХ

_______________________________________________

       ЗАМЕНИК министра одбране у Савету министара Мирко Околић изјавио је да политичку кризу треба решавати политичким средствима и поручио да нико, па ни федерални парламентарци, немају потребе да призивају рат.

       "Свима који су директно или индиректно Комисији за безбедност Представничког дома Парламента БиХ дали задатак да данас донесу закључке о позивању НАТО-а и ЕУФОР-а, поручујем да се договарају са онима са којима треба да се договарају, а не да призивају рат", рекао је Околић Срни.

       Према његовим речима, имајући у виду да је БиХ састављена од два ентитета и Брчко дистрикта, разговор и договор решење су за све.

       „Нашли су да буду већи католици од папе и да позивају НАТО и ЕУФОР", констатовао је Околић и истакао да у БиХ нема потребе ни за каквим њиховим деловањем.

       Он је додао да и НАТО и ЕУФОР знају своју улогу и подсетио да им нико неће говорити, посебно не комисија федералног парламента, кад и шта треба да раде.

       „Ово је политичка ситуација која мора политички да се заврши. Сви који су бежали од било каквих договора и одлука донетих на штету других треба да схвате да се мора сести и разговарати", рекао је Околић, наводећи да су такве и поруке међународне заједнице.

       Комисија за безбедност Представничког дома Парламента БиХ усвојила је данас закључке којима се, између осталог, ЕУФОР и НАТО позивају да делују у случају угрожавања безбедности у БиХ.

       Закључци су упућени су на усвајање Представничком дому Парламента ФБиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари