Додик: затражићу повлачење свих 16 амбасадора БиХ Срба

ЦВИЈАНОВИЋ: ОДАБРАЛИ СМО ОНЕ КОЈИ ЋЕ У СПОЉНОЈ ПОЛИТИЦИ БиХ ШТИТИТИ ИНТЕРЕСЕ РС

* Милорад ДОДИК: Председништво БиХ може имати пуни капацитет под условом да на свим састанцима којима присуствујем буде истакнута застава Републике Српске, а ако то не буде учињено - неће бити ни седница Председништва

* „Нисам отишао тамо – нагласио је - да примам плату и да будем икебана. Пракса прављења икебана од српских чланова у различитим телима биће прекинута. Не оспоравам заставу БиХ, али застава Републике Српске мора бити тамо где сам ја

______________________________________________________________________________

          МИЛОРАД Додик, председавајући Председништва БиХ рекао је након састанка са Жељком Цвијановић, председником РС да ће на идућој седници Председништва затражити повлачење 16 српских амбасадора.

          Додик је истакао да на нивоу БиХ заступа интересе Републике Српске, у којој је и биран.

          Додик је нагласио да је потребна координација и усаглашавање у Српској о свим важним питањима.

          "Све сегменте координације српских представника треба појачати. Желимо нови приступ и нову праксу и договоре о свим важним питањима, као што је и ово јучерашње у вези с НАТО-ом", рекао је Додик.

          Додик је рекао да је делегиран да заступа интересе Републике Српске, те да је Српска место где треба да буде основа за креирање политика.

          Такође нагласио је да је спреман да питање спољнополитичког представљања покрене на седници Председништва БиХ те да се по том питању све ради у складу са Уставом Републике Српске.

          Додик је изјавио данас да Председништво може имати пуни капацитет под условом да на свим састанцима којима присуствује буде истакнута застава Републике Српске, а ако то не буде учињено, неће бити ни седница Председништва.

          "Нисам отишао тамо да примам плату и да будем икебана. Пракса прављења икебана од српских чланова у различитим телима биће прекинута. Не оспоравам заставу БиХ, али застава Републике Српске мора бити тамо где сам ја", рекао је Додик.    

              Достављен предлог људи за

          дипломатско-конзуларну мрежу

          Жељка Цвијановић, председник РС данас је на састанку са Милорадом Додиком, председавајућим Председништва БиХ, доставила предлог људи који ће радити у дипломатско-конзуларној мрежи БиХ и нагласила да ће бити одабрани они који ће у спољној политици БиХ штитити интересе Српске, а неће радити на штету других у БиХ.

          Цвијановићева је истакла да ће у наредном периоду бити повучени сви Срби из 16 дипломатско-конзуларних представништава и амбасада БиХ, међу којима су Јапан, Бугарска, Израел, Швајцарска, Канада, Грчка, Румунија, Чешка, Египат, Словенија, Србија, Црна Гора, ОЕБС, Франкфурт и Инстанбул, након чега ће уследити именовање новог кадра који ће представљати и интересе Републике Српске. 

          https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Dogovoreno-da-se-razrijese-a...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари