СНСД: Потпуно је незаснован Иванићев захтев да се поново броје гласови

КОВАЧЕВИЋ: ТО ЈЕ НЕЗАДОВОЉСТВО ВОЉОМ НАРОДА КОЈА ЈЕ ИСКАЗАНА СЛОБОДНО И ДЕМОКРАТСКИ

* Радован КОВАЧЕВИЋ: „Нека бар једном искрено и поштено честитају победницима, а то су у овом случају СНСД, Милорад Додик и Жељка Цвијановић

* Од укупно 2.240 бирачких места, обрађено је њих 1.760, а према првим прелиминарним подацима у изборној утрци за председника РС-а води кандидаткиња СНСД-а Жељка Цвијановић са освојених 234.912 гласова (47,67 одсто). Иза ње налази се кандидат Савеза за побједу Вукота Говедарица који је усвојио 210.066 гласова (42,63 одсто)

_______________________________________________________________________

         ПОТПУНО је неоснован захтев за поновно бројање гласова за српског члана Председништва БиХ и председника Републике Српске, чије је подношење данас најавила Партија демократског прогреса, рекао је портпарол Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Радован Ковачевић.

         "Немогуће је да и СНСД и Централна изборна комисија БиХ и остале политичке партије имају исте резултате, а да само у ПДП сматрају да они нису тачни. Ради се само о томе да су они незадовољни тим резултатима и вољом народа која је исказана потпуно слободно и демократски. Ко губи има право да се љути", навео је Ковачевић.

         Он је Срни рекао да се у ПДП-у све време представљају као бастион демократије и да онда треба да прихвате вољу народа и свој пораз.

         "Нека бар једном искрено и поштено честитају победницима, а то су у овом случају СНСД, Милорад Додик и Жељка Цвијановић", истакао је Ковачевић.

         Према његовим речима, СНСД је убедљиви победник ових општих избора, као што су у тој странци и најављивали да ће бити.

         "Најављивали смо и како ће се они понашати. Због тог разлога су све време и синоћ обмањивали и лагали народ да су они наводно у вођству, иако је константно било евидентно не да нису у вођству, него да ће убедљиво изгубити. Умјесто да данас упуте извињење јавности и грађанима Републике Српске због тога што су их целу ноћ лагали и обмањивали, они су изашли са својим неутемељеним теоријама", додао је Ковачевић.

         Он је подсетио да власт у Српској нема никаквих надлежности у спровођењу избора и да их спроводи ЦИК БиХ.


         "Власт у Републици Српској нема никакав утицај на ЦИК. Они су остали у својој матрици да ништа у Српској не ваља, па не ваљају ни грађани који им и после 12 година поручују да им они не ваљају", рекао је Ковачевић.

         Ковачевић је нагласио да је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за председника Републике Српске Жељка Цвијановић након више од 85 обрађених гласачких места остварила предност више од 33.000 гласова, што је апсолутно недостижно.    

         Од укупно 2.240 бирачких мјеста, обрађено је њих 1.760, а према првим прелиминарним подацима у изборној утрци за председника РС-а води кандидаткиња СНСД-а Жељка Цвијановић са освојених 234.912 гласова (47,67 одсто).

         Иза ње налази се кандидат Савеза за побједу Вукота Говедарица који је усвојио 210.066 гласова (42,63 одсто).

         У утрци за потпредседника Републике Српске из реда бошњачког народа, са освојених 13.130 гласова, води кандидат СДА Рамиз Салкић, а иза њега se налази независни кандидат Ћамил Дураковић са освoјених 6.151 гласова.

         Што се тиче позиција потпредседника РС-а из реда хрватског народа, према прелиминарним резултатима у водству је Јосип Јерковић из коалиције окупљене око ХДЗ-а БиХ. Он је освојио 1.637 гласова, а следи га независни кандидат Славко Секулић са 888 освојених гласова.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари