Никола Јакшић: Само прво од многих злата

ИЗАБРАНИЦИ ДЕЈАНА САВИЋА НА УНИВЕРЗИЈАДИ У ТАЈПЕХУ У ФИНАЛУ УБЕДЉИВО САВЛАДАЛИ РУСИЈУ 15:4

Српски ватерполисти после освајања злата на Универзијади

  • Гаврил: надам се да ћемо и у наредном периоду имати прилику да играмо заједно и освајамо медаље. Драшовић: Ова екипа је показала да има потенцијал

        Српски ватерполисти поручили су да су пресрећни због златне медаље на Универзијади у Кинеском Тајпеху и да верују да је пред њима још много успеха у будућности.

        Србија је наставила континуитет освајања медаља у ватерполу, пре свих златних, пошто су изабраници Дејана Савића убедљиво у финалу савладали Русију 15:4.

        - Били смо најбољи када је било најпотребније. Поносан сам на момке, надам се да ћемо и у наредном периоду имати прилику да играмо заједно и освајамо медаље - рекао је Гаврил Суботић, а пренео ВСС.

        Најбољи стрелац екипе са 17 голова Радомир Драшовић истакао је да га радује убедљива партија у финалу.

        - Пресрећан сам и медаљом и начином на који смо дошли до ње. Знали смо како играју Руси, одрадили смо посао на најлепши начин. Ова екипа је показала да има потенцијал - навео је Драшовић.

        Центар Никола Јакшић каже да српски ватерполо има лепу будућност.

        - Пресрећан сам наравно. Одлучио је наш улазак у утакмицу и већ после прве четвртине је било јасно ко осваја злато. Наша најбоља партија овде. Ова генерација може много и мислим да је ово само прва од многих златних медаља које нас очекују - поручио је Јакшић.

        Њихови саиграчи Душан Васић и Лазар Добожанов сложили су се да је екипи расла форма током турнира, а да је финале најбоља партија.

        Поред њих, селектор Дејан Савић држао се својих принципа - без изјава после финала, честитавши злато својим играчима.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари