Новакова демонстрација силе против Давида Ферера

ЂОКОВИЋ НА АО ЕКСПРЕСНО ДО ФИНАЛА ГДЕ ЋЕ ГА ЧЕКАТИ ФЕДЕРЕР

ИЛИ МАРЕЈ - ОДЛИЧНИ ШПАНАЦ „ПОЧИШЋЕН“ СА 3:0 (6:2, 6:2, 6:1)

  • „Не мислим да може боље од овога, одиграо сам невероватан меч. Био сам сигуран и агресиван од самог старта, ово је био један од најбољих наступа у мојој каријери. Надам се да ћу моћи и у финалу да поновим овакву игру“, рекао је Ђоковић
  • Светски број 1. имао шест асева, Ферер само један, није имао ниједну дуплу сервис грешку (Шпанац три), имао много више винера (30-11) и двоструко мање неизнуђених грешака (16-32)
  • Српски тенисер до сада одиграо 29 мечева против Федерера и победио 13 пута. Против Мареја, Ђоковић је играо 17 пута и победио је у 10 мечева 

        СВЕГА пет гемова је Новак Ђоковић препустио Давиду Фереру у полуфиналу Аустралиан опена - први рекет света је савладао шпанског тенисера са 3:0, по сетовима 6:2, 6:2, 6:1, након свега 89 минута игре, и пласирао се у финале.

       Ђоковић је четврти пут у финалу Мелбурна (након 2008, 2011. и 2012. године), а претходне две године је освајао титулу.

       „Не мислим да може боље од овога, одиграо сам невероватан меч. Био сам сигуран и агресиван од самог старта, ово је био један од најбољих наступа у мојој каријери. Надам се да ћу моћи и у финалу да поновим овакву игру“, рекао је Ђоковић.

       Стефан Едберг и Роџер Федерер су пет пута играли у финалу овог гренд слем турнира, док су се Андре Агаси, Иван Лендл и Матс Виландер по четири пута борили за трофеј.

Давид Ферер

       Каква је то демонстрација силе говори и статистика - српски тенисер је имао шест асева, Ферер само један, Ђоковић није имао ниједну дуплу сервис грешку (Шпанац три), имао је много више винера (30-11) и двоструко мање неизнуђених грешака (16-32). Искористио је свих седам брејк шанси, не дозволивши ривалу ниједном да дође у прилику да му одузме сервис, уз чак 91 одсто освојених поена након првог сервиса.

       „Тенис је ментална игра, није лако у овој фази гренд слема, мораш да останеш фокусиран и прибран, како не би дозволио противнику лаке поене. Ферер је такмичар, толико година је присутан на АТП туру. Иако је специјалста за шљаку, одиграо је добар меч и желим му успешан остатак сезоне“, додао је Ђоковић.

       Новак ће титулу бранити у финалу против бољег из сутрашњег другог полуфинала између Роџера Федерера и Ендија Мареја, који против Швајцарца води 10-9 у међусобним мечевима.

       Ако тријумфује на Аустралијан опену, Ђоковић ће постати први тенисер у Опен ери који је три пута узастопно освајао трофеј.
Српски тенисер је до сада одиграо 29 мечева против Федерера и победио 13 пута.

       Последњи меч играли су прошле године у финалу завршног АТП турнира, када је победио Ђоковић са 7:6, 7:5.

       Против Мареја, Ђоковић је играо 17 пута и победио је у 10 мечева.

       Последњи пут играли су у групној фази такмичења на завршном АТП турниру, када је први тенисер света победио са 4:6, 6:3, 7:5.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари