Новак: Тешко је кад је сервис лети 220 на сат

ОДАО ПРИЗНАЊЕ НИКУ КИРЈОСУ, КОЈИ ГА ЈЕ ПОБЕДИО ДРУГИ ПУТ

У ПОСЛЕДЊЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић доживео је први пораз на Мастерсу у Индијан Велсу после четири године.

        Ник Кирјос није му дозволио ниједну шансу за брејк и савладао га резултатом 6:4, 7:6 у мечу четвртог кола. До синоћ је Новак имао 19 узастопних победа и три „везане“ титуле (укупно их има пет) у калифорнијској пустињи.

        „Поносан сам на ту серију, али морала је једном да се прекине. Нажалост, то се десило данас. Ник је поново сервирао сјајно, као и недавно у Акапулку. Нисам успевао да вратим много лопти, како на први, тако и на други сервис. То је направило разлику“, рекао је Ђоковић.

        Он је похвалио агресиван приступ младог Аустралијанца, који ће се у четвртфиналу састати са Роџером Федерером. Претходно је Кирјос савладао и талентованог Александра Зверева.

        Његови први сервиси у мечу против Ђоковића редовно су ишли преко 200, па и 220 километара на сат.

        „Тешко је позиционирати се када противник сервира 220 на сат у Т линију или у ширину, под добрим углом. Морате да се коцкате приликом ретерна. Ако мислите да ће при другом сервису бити лакше - неће, јер он и тада удара пуном снагом“, објаснио је Ђоковић, који није желео да коментарише то што је морао да игра нови меч само 18 сати након победе над Дел Потром.

        Када се подвуче црта, Новак је у Индијан Велсу остварио 300. победу у каријери на турнирима Мастерс серије, али је након тријумфа у Дохи почетком године, трећи пут заредом (Аустралијан опен, Акапулко) елиминисан пре полуфинала.

        Друго место на ATP листи за сада му није угрожено, пошто ће трећепласирани Стен Вавринка и у случају освајања трофеја заостајати готово 3.000 бодова.

        На реду је Мајами, где ће најбољи српски тенисер стартовати кроз десетак дана, поново као бранилац титуле.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари