Новак сад на Ферера или Дел Потра

ЂОКОВИЋ ПРВИ У ПОЛУФИНАЛНОЈ ГРУПИ, ЧЕХА ПОБЕДИО СА 6:2, 7:6 (8:6)

  • Добре вести стижу са свих страна, па се и ја боље осећам. То ме чини срећним, због тога сам много опуштенији на терену. Искључим се када играм, или барем то покушавам, и за сада ми добро иде – рекао је најбољи светски рекет

         ПРВИ пут за шест година учешћа на завршном мастерс турниру, Новак Ђоковић је остварио све три победе у такмичењу по групама. Полуфинале, као и водећу позицију у А групи, обезбедио је већ после првог сета против Чеха Бердиха, али се није заустављао до краја – 6:2, 7:6 (8:6).

         На шта је личила његова игра, како се осећао и са колико се проблема суочавао на почетку овог турнира против Цонге, меч са Томашом Бердихом показао је његово право, шампионско лице. Разлог томе су добре вести о здрављу његовог оца Срђана.

         – Добре вести стижу са свих страна, па се и ја боље осећам. То ме чини срећним, због тога сам много опуштенији на терену. Искључим се када играм, или барем то покушавам, и за сада ми добро иде – рекао је Новак. – Свака победа много значи и мени и породици, али постоје неке много важније ствари у животу, као што је здравље. У овом моменту, то је приоритет.

         Из меча у меч, Ђоковић подиже форму, игра сигурније, агресивније, ризичније, сервис је скоро перфектан...

         – Први сет је био сјајан и можда је требало раније да завршим меч. Навикао сам се на подлогу, први пут сам у каријери добио три меча у својој групи. То је сигурно охрабрујућа околност пред полуфинале, са ким год будем играо. Бердих је почео да игра све боље, али сам се у меч вратио када је било најпотребније – истиче Новак.

         Иако је Чех показао сјајан отпор и одлучност у другом сету, нема сумње да и он и Француз почињу да развијају комплекс Ђоковић, будући да је ово 11. пут да губи од Србина.

         Наредни противник, у недељном полуфиналу, биће или Давид Ферер, од којег је Новак изгубио прошле године у групи, или Хуан Мартин дел Потро, којег је, са друге стране, наш тенисер последњи пут савладао на азијској турнеји у Шангају.

 

         http://www.politika.rs/rubrike/Sport/Tenis/Dokovic-pobedio-Berdiha-prvi-u-polufinalnoj-grupi.sr.html

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари