Надал бољи од Федерера

ПЛАСИРАО СЕ У ПОЛУФИНАЛЕ МАСТЕРСА У ИНДИЈАН ВЕЛСУ У КАЛИФОРНИЈИ

Рафаел Надал

  • Своју 19-ту победу против великог ривала - у укупно 29 међусобних дуела - Шпанац оставрио са 6:4 и 6:2
  • Противник Надалу у полуфиналу биће Чех Томаш Бердих који је савладао Кевина Андерсона из Јужне Африке са 6:4, 6:4

        ВЕЛИКИ Шпанац Рафаел Надал се полако, али сигурно враћа у победнички ритам који је имао пре повреде.

        Пласирао се у полуфинале турнира из Мастерс серије 1000 у Индијан Велсу (Калифорнија) пошто је јутрос савладао великог ривала, Швајцарца Роџера Федерера са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2.

        „Први сет сам одиграо фантастично. Превазишао сам и сопствена очекивања с обзиром да сам јуче имао тежак меч против Летонца Ернестса Гулбиса. О другом сету не знам шта да кажем јер, чини ми се да се Федерер није трудио као што то обично чини. Вероватно је имао неких проблема“, рекао је по завршетку дуела Надал.

        Био је то 29. међусобни дуел двојице својевремено најбољих тенисера света и 19. победа Надала који пре само месец дана није био сигуран да ли ће уопште играти у Индијан Велсу.

        „Недостајали су ми овакви моменти све време одсуства, али играње против Роџера у било ком тренутку је специјално.  

        Пре две недеље нисам ни знао да ћу бити овде, а сада ћу играти полуфинале. Најважније је да будем здрав, а ако тако и буде, могу да тренирам као што то обично радим, то јест колико желим, и биће много мање тешко“, истакао је Надал.

        Федерер је рекао да је његов противник без сумње све време играо опрезно и пазио на сваки свој корак.

        „Надал је опрезан, нема сумње. То је потпуно нормално, јер дуго није играо на тврдој подлози. Не знам у ствари да ли покушава да буде опрезан или се само поново навикава. Срећан сам што сам уопште био у могућности да се такмичим овде“, рекао је Федерер.

        Противник Надалу у полуфиналу биће Чех Томаш Бердих који је претходно савладао Кевина Андерсона из Јужне Африке са 6:4, 6:4.

        У преостала два четвртфинална меча вечерас се састају Новак Ђоковић и Француз Жо Вилфред Цонга, односно Енди Мареј (Британија) и Хуан Мартин Дел Потро (Аргентина).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари