Јовановски изједначила

СВЕТСКА А ГРУПА ФЕД КУПА - СВЕ ЋЕ, ИПАК, РЕШИТИ ДУБЛОВИ

Бојана прима честитке од Александре и Јелене

         ШАРЛРОА, (ФоНет) - Женска тениска репрезентација Србије изједначила је против Белгије на 2:2 у мечу првог кола Светске А групе Фед купа, пошто је Бојана Јовановски у четвртом синглу савладала Кирстен Флипкенс резултатом 6:2, 6:4.

         Одлука о победнику, који ће играти у полуфиналу Фед купа, биће донета у мечу дублова. За Србију је, према ранијој најави, требало да играју Јелена Јанковић и Александра Крунић, али је селектор Дејан Вранеш због повреде Јанковић морао да направи измену, па ће Јовановски после краћег одмора морати да игра и у дублу.

         Јовановски је данас одиграла најбољи меч у овој сезони и потпуно је надиграла Флипкенс, поготово у првом сету, када је на старту направила два брејка и повела 4:0. Касније је ту предност сачувала и повела.

         Други сет је био доста неизвеснији, мада је могло да буде друкчије да је Бојана на почетку искористила прилику за брејк. Обе тенисерке су у првих осам гемова добијале гемове на свој сервис, да би Јовановски у деветом гему са неколико одличних удараца добила три везане прилике да противници одузме сервис.

         Прву није искористила, али другу јесте. Повела је 5:4, да би онда на свој сервис сигурно завршила меч и донела репрезентацији Србије други поен и шансу да у мечу дублова ипак избори пласман у полуфинале. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари