Јанко за дуел са Чесима

Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светске групе Дејвис купа

* Победу донео Типсаревић који је, као девети тенисер света, био апсолутни фаворит у дуелу са Ридерштедом (тренутно 438. играчем на АТП листи), али је до победе (6:2, 7:6, 7:5) стигао знатно теже него што се очекивало

        НИШ, (ФоНет) - Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светске групе Дејвис купа, пошто је у мечу првог кола, који се игра у Нишу, повела против Шведске са 3:1.

        Одлучујући поен за наш тим освојио је Јанко Типсаревић, који је савладао Михаела Ридерштеда у три сета - 6:2, 7:6 (7:5), 7:5, а у последњем мечу састали су се Душан Лајовић и Филип Припић.

        Србија ће у четвртиналу од 6. до 8. априла играти против Чешке, која је у првом колу победила Италију. Тај дуел биће игран у Чешкој.

        Као девети тенисер света, Типсаревић је био апсолутни фаворит у дуелу са Ридерштедом, који је тренутно 438. играч на АТП листи, али је до победе стигао знатно теже него што се очекивало.

        Проблема није било само у првом сету, у коме је Швеђанин добио прва два гема на свој сервис и повео 2:1, а онда је Типсаревић везао пет гемова и повео са 1:0.

        Наставак меча био је потпуно друкчији. У другом сету Ридершед је почео одлично да сервира, али и да врши велики притисак на Јанков сервис, па је имао више прилика да направи брејк. Захваљујући добрим сервисима Типсаревића у кључним поенима ниједну није искористио, па је сет решен у тај брејку, када је Швеђанин био надомак победе.

        Ридерштед је, наиме, повео 4:1, а онда као да се уплашио. Почео је да греши и Типаревић је са четири узастопно освојена поена пеокренуо резултат и повео 5:4, а после још једног изједначења добио наредна два поена и повео са 2:0.

        Ни тада се Швеђанин није предао, па је велика борба вођена и у тређем сету, који је Типсаревић успео да "преломи" тек у 12. гему, када је пропустио две везане меч лопте, али је онда изборио и трећу коју је искористио и донео нашој селекцији очекивану победу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари