ИВАНОВИЋ: Хвала навијачима на подршци!

СРПСКА ТЕНИСЕРКА ПОБЕДОМ ОСТАВИЛА СРБИЈУ У ИГРИ ЗА ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ ХОПАН КУПА

         СРПСКА  тенисерка Ана Ивановић оставила је Србију у игри за пласман у финале Хопан купа пошто је данас у другом мечу другог кола Групе А савладала Аустралијанку Ешли Барти резултатом 6:2, 6:3.

         После неочекивано лаке победе Бернарда Томића над најбољим играчем света, Новаком Ђоковићем (6:4, 6:4), на Ану је пао сав терет пошто је само победа против Барти држала Србију у игри за прво место у групи и пласман у друго финале за редом.

         Као што се и очекивало, далеко искуснија и квалитетнија Ана није имала већих проблема са великом надом аустралијског тениса, Ешли Барти, која има само 16 година.

         Иако у првих пар гемова Аустралијанка била равноправан ривал Ани, чим је Српкиња ушла у ударац, није било дилеме по питању победника. Први брејк на мечу Ана је направила у шестом, а потом је први сет запечатила новим одузетим сервисом ривалки за коначних 6:2 после само 25 минута игре.

         Када је на самом старту другог сета Ана новим брејком стигла до 2:0, било је јасно да ће млада и талентована Аустралијанка врло брзо морати да пружи руку бољој ривалки. Ана је до краја успела још једном да одузме севис младој Аустралијанки, поведе са 5:1, да би потом допустила себи мало опуштање.

         Вратила је један брејк Барти, али то није пореметило Ану која је на крају мирно привела овај дуел крају после мање од сат времена игре.

         “Знала са да ће меч бити тежак, без обзира што никада нисам играла са Ешли. Она веома јако удара лоптицу, доста је талентована и очигледно је да је чека лепа каријера. Што се моје игре тиче, мислим да сам одиграла јако добар меч, са мало грешака и због тога сам јако срећна. Хвала и навијачима Србије на подршци којих је овде у Перту знатан број. Надам се да ћемо на крају славити укупну победу у овом дуелу“, рекла је Ана после меча.

         С обзиром да је Ивановићева на овом мечу имала чак десет ас удараца, уз чак 27 винера, тај податак може бити пресудан у одлучујућем мечу јер је познато да сервис има велику и битну улогу када су у питању дублови.

Уколико Ана и Новак буду славили у микс дублу, Србији ће у последњем колу против Немачке бити довољна једна победа за пласман у финале. Уколико Томић и Барти буду однели тријумф, Србији ће остати само теоретска шанса за борбу за трофеј.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари