Фед куп: Српкиње против Израела за финале

ВЕРУЈУ ДА ПОСЛЕ ДВЕ ПОБЕДЕ МОГУ СА УСПЕХОМ ДА ЗАВРШЕ КОМПЛЕТАН ПОСАО НА ТУРНИРУ У ТАЛИНУ

Нина Стојановић

        Фед куп селекција Србије одлично гура у Талину на турниру Прве групе Евроафричке зоне.

        Српкиње после два одиграна кола имају максималан учинак у групи Д. После домаћина Естоније (2:1), савладана је и Бугарска (2:1) и изабранице селектора Татјане Јечменице Јевтић данас ће против Израела покушати да обезбеде пласман у финале.

        Ивана Јоровић је у дуелу против Бугарске победила Викторију Томову у два сета - 6:1, 6:1, док је у другом мечу дана Нина Стојановић савладала Изабелу Шиникову и остварила прву победу у Фед куп за Србију (6:2, 6:2), а уједно и тријумф у другом колу.

        „Одлично играм, у супер сам форми. Пресрећна сам што сам победила по први пут у синглу у репрезентацији. Ушла сам у меч пуна самопоуздања. Била сам у праву када сам рекла после дуела против Естонки да ћу у сваком следећем дуелу бити све боља. Доста сам била опуштенија на терену што се сада и видело, али јесам уморна“, рекла је за „Спортски журнал“ Нина Стојановић.

        За Србију су у дуелу против Бугарки дебитовале Дејана Радановић и Бојана Маринковић које су поражене у дублу од Елизе Костове и Сесил Каратанчеве (6:1, 6:3), али тај пораз није много заболео.

        Победом над Бугарском Србија је направила важан корак ка финалу, у којем ће играти против победница групе А у којој се налазе Пољска, Грузија и Аустрија.

        Победници група бориће се у мини плеј-офу (победник групе А на победника групе Д, а победник групе Б на победника групе Ц) из којег ће бољи обезбедити пласман у бараж за борбу за улазак у Светску Б групу за 2018. годину. Бараж је на програму 22. и 23. априла.

        У трећем колу, данас од 16 сати, играће против Израелки, за које наступају Јулија Глушкова (193. на свету), Дениз Казањук (249), Маја Тахан (1.212), Шели Кролицки (без рангла у синглу).

        „Верујемо у себе. Имамо сјајну екипу људи око себе. Максимално нас цео тим подржава, физиотерапеути се труде да нас опораве за сваки меч. Заиста дајемо сви све од себе само да бисмо славили овде“, изјавила је Ивана Јоровић.

        Она очекује да са успехом заврше и трећи задатак.

        „Држите нам палчеве и бодрите нас. Шаљите нам позитивну енергију, а ми ћемо се трудити да оправдамо поверење и да на крају славимо“, додала је Јоровићева.

        Селектор Татјана Јечменица Јевтић била је задовољна приказаним играма својих пуленки.

        „Свака част девојкама на победама, надам се да ће против Израела наставити у истом ритму. Врло је битно да буду фокусиране и мотивисане као и до сада и да и у трећем мечу забележимо победу. Овде је сваки меч неизвестан, али верујем у своје изабранице“, поручила је селектор Србије.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари