Ђоковићев лет преко Бердиха, са Ферером у полуфиналу

ЧЕХ САМО У ДРУГОМ СЕТУ ПРУЖИО ЈАЧИ ОТПОР,

ПА ЈЕ КОНАЧАН РЕЗУЛТАТ БИО 6:1, 4:6, 6:1, 6:4

  • „Играо сам неколико пута са Давидом Ферером на великим турнирима, чак и овде прошле године. Он је велики играч, физички један од најспремнијих, никад се не предаје и много га поштујем“, рекао је Новак који има девет победа и пет пораза у окршајима са најбољим шпанским тенисером из 2012. године

        КРУГ се затвара - први тенисер света Новак Ђоковић савладао је Чеха Томаша Бердиха са 3:1 у сетовима (6:1, 4:6, 6:1, 6:4) и пласирао се у полуфинале Аустралиан опена, где ће се састати са Давидом Ферером.

       Ако Роџер Федерер рано ујутру елиминише Цонгу, а Енди Мареј савлада Шардија, у полуфиналу Отвореног првенства Аустралије играће прва четири носиоца.

       Бердих је само у другом сету пружио јачи отпор Ђоковићу у мечу који је трајао двоструко краће (два сата, 31 минут) од четвртфиналног обрачуна првог тенисера света против Швајцарца Вавринке (пет сати, 2 минута).

Томаш Бердих

       „Надао сам се да ћу имати краћи меч, да нећу играти пет сати као претходни. Против Бердиха је увек тешко, у питању је играч који је одавно у топ 10 и који може да победи било кога на било којој подлози... Али, ја сам играо свој меч и задовољан сам наступом“, рекао је Ђоковић, који је остварио 19. узастопну победу у Мелбурну и изборио 11. узастопни пласман у полуфинале грен слема.

       Само 28 минута у првом сету требало је Ђоковићу да се реши ривала којег је добио у свих десет мечева на тврдој подлози, а укупно 11 пута у досадашњих 12 дуела. Чинило се тада да Србина чека лаган меч, али се Чех није дао - на почетку другог сета освојио је брејк и сачувао га до краја (6:4).

       А онда је Бердих готово нестао са терена. Ђоковић је добио првих пет гемова трећег сета, а у четвртом освојио брејк за 2:1 и сачувао га до коначне победе.

       Ђоковић је тако остао на курсу да постане први играч у опен ери Аустралиан опена са три узастопне титуле у Мелбурну.

       Противник у полуфиналу биће му прошлогодишњи ривал из четвртфинала Мелбурна, Давид Ферер, који је након чудесног преокрета савладао земљака Николаса Алмагра са 3:2 у сетовима.

Давид Ферер

       „Играо сам неколико пута са њим на великим турнирима, чак и овде прошле године. Ферер је велики играч, физички један од најспремнијих, никад се не предаје и много га поштујем“, казао је Ђоковић, који има девет победа и пет пораза у окршајима са најбољим шпанским тенисером из 2012. године.

       Потврда Ђоковићевих речи за Ферера виђена је само неколико сати раније на „Род Лејверу“. Алмагро је водио са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4), а онда чак три пута сервирао за меч - у 10. гему трећег сета, потом и у 10. и 12. четвртог сета.

       Али, ни то му није било довољно за прву победу у 12. покушају против неуништивог Ферера.

       „Која је тајна? Борио сам се за сваку лопту, у сваком гему. Да, био сам близу пораза, веома близу. Пресудиле су нијансе. Одлично сам одиграо тај-брејк четвртог сета, док ми је у петом било лакше, јер је Алмагра болела нога“, рекао је Ферер.

       Је ли само бол у зглобу спречио 11. тенисера света да направи велики подвиг?

       „Не знам, једноставно не знам када је и зашто је пошло лоше по мене. Не желим да верујем да је проблем у глави, јер да јесте - сигурно не бих добио прва два сета. Била је ово велика битка, али на моју жалост, нисам добио меч“, истакао је утучени Алмагро.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари