Ђоковић за финале са Дел Потром

ПЛАСИРАО СЕ У ПОЛУФИНАЛЕ ИНДИЈАН ВЕЛСА

САВЛАДАВШИ ЖО-ВИЛФРЕДА ЦОНГУ СА 2:0 У СЕТОВИМА - 6:3, 6:1

Новак Ђоковић

  • После победе Новак је рекао: „Кад је било важно - нисам дозволио Цонги да се врати у меч. Нисам му дао прилику да верује да може да узме брејк
  • Аргентински тенисер је јутрос савладао Британца Ендија Мареја са 6:7 (5-7), 6:3, 6:1. У другом полуфиналу састаће се Шпанац Рафаел Надал и Томаш Бердих из Чешке

        ПОТПУНО према очекивањима: Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале турнира мастерс серије у Индијан Велсу савладавши у четвртфиналу Француза Жо-Вилфреда Цонгу са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:1.

       Најбољи тенисер света неочекивано лако је изашао на крај са осмим носиоцем на турниру. Буквално га је "прегазио", тако да исход дуела ниједног тренутка није долазио у питање.

       Била је ово 10. победа Ђоковића у досадашњих 15 међусобних окршаја против Цонге, најубедљивија до сада. Нешто озбиљнији отпор Француз је пружио само у првом сету, да би у наставку меча супериорни Ђоковић демонстрирао врхунски тенис и након само 54 минута игре окончао борбу искориствиши прву меч лопту.

       У првом сету фрустрирани Цонга се држао до петог гема, када је Србин брејком повео са 3:2. Пустио је Ђоковић да ривал прави грешке, стрпљиво освајао поене и без много напора, поново на Цонгин сервис, рутински повео са 6:3.

       Други сет протекао је у апсолутној доминацији светског броја један. Покушавао је Цонга да пронађе решење и остане некако у мечу, али му ништа није полазило за руком, а Ђоковић му то није ни допуштао.

       Депримирани Француз одустао је од даљег отпора када је у шестом гему направио двоструку сервис грешку, Ђоковић је повео са 5:1 и рутински завршио посао за своје пето полуфинале у Индијан Велсу.

       Српски тенисер у борби за финале, у суботу увече, чека победника дуела између Британца Ендија Мареја и Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра.

       Аргентински тенисер Хуан Мартин Дел Потро биће ривал Ђоковићу у полуфиналу.

       Он је јутрос савладао Британца Ендија Мареја са 6:7 (5-7), 6:3, 6:1.

       У другом полуфиналу састаће се Шпанац Рафаел Надал и Томаш Бердих из Чешке.

       Ђоковић је, иначе, после победе над Цонгом рекао да му је противник лошом игром олакшао посао.

       „Мислим да Жо није играо свој најбољи тенис. Сервис му није ишао и због тога ми је доста олакшао посао на терену. Мене заиста није интересовало како се мој противник осећао, само сам покушавао да се фокусирам на свој посао и одиграо сам заиста добро. Одлично сам сервирао и прецизно ударао, то је једино што ме интересује”, рекао је Ђоковић.

       Још је додао: „Кад је било важно - нисам дозволио Цонги да се врати у меч. Нисам му дао прилику да верује да може да узме брејк. То је веома важно, као и то што сам остао фокусиран током целог дуела”, казао је Ђоковић.

       Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари