Сребро златног сјаја, прва медаља Србије

29. јануар 2012.

ЗЛАТНИ ДАТУМ СРПСКОГ СПОРТА

РУКОМЕТНИ ШАМПИОНАТ ЕВРОПЕ У БЕОГРАДУ БИО ШАНСА И ЗА ВИШЕ

  • Ово је прва медаља за српске рукометаше на великим такмичењима, јер је последње одличје освојено 2001. године на првенству света у Француској, када је СР Југославија освојила треће место
  • Поразом у финалу, српски рукометаши су пропустили прилику да се пласирају на Олимпијске игре у Лондону, али су изборили право да играју на квалификационом турниру

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Рукометна репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на шампионату Европе, пошто је у Београду у финалу изгубила од селекције Данске резултатом 21:19 (9:7).

        Бронзану медаљу освојила је репрезентација Хрватске, која је у мечу за треће место савладала Шпанију са 31:27 (13:12).

        Ово је прва медаља за српске рукометаше на великим такмичењима, јер је последње одличје освојено 2001. године на првенству света у Француској, када је СР Југославија освојила треће место.

        Када је Данска успела да се пласира у финале, знало се да ће за нашу слекцију то бити изузетно тежак меч, јер је старо правило да је најтеже на истом такмичењу два пута победити истог противника.

        Од првог минута се видело да су најбољи рукометаши Србије били прилично импресионирани чињеницом да играју за златну медаљу и Данци су одмах стекли предност од два гола.

        Наш тим се у нападу доста мучио, тешко је се долазило у позицију за шут, а још теже постизали голови, али је на срећу одбрана, на челу са феноменалним голманом Дарком Станићем, функционисала доста добро, па Данци нису успели већ тада да преломе утакмицу.

        Близу томе су били у 22. минуту, када су повели 8:5, али су се српски рукометаши са два узастопна поготка вратили.

        На полувреме се отишло са помало чудним резултатом од 9:7, а испоставило се да су Данци утакмицу решили у прва три минута наставка, када су стекли предност од четири гола - 11:7.

        До краја утакмице наши рукометаши су покушавали да се врате у меч и у 52. минуту су коначно ухватили резултатски прикључак, смањивши заостатак на један гол (17:16).

        Више од тога, међутим, нису успели да ураде. Данци су у последња четири минута били мого концентрисанији и у одбрани и у нападу и на крају су заслужено тријумфовали.

        Поразом у финалу, српски рукометаши су пропустили прилику да се пласирају на Олимпијске игре у Лондону, али су изборили право да играју на квалификационом турниру.

        Србија: Марјанац, Шешум, Вујин 2, Никчевић 2, Манојловић 1, Тоскић 2, Станић (15 одбрана), Илић 2, Марковић, Продановић 4, Стојковић 2, Вучковић 3, Бељански 1, Чутура, Станковић, Ненадић

        Данска: Ландин (19 одбрана), Могенсен, Кристијансен, Лауге 2, Кристијансен, Маркусен 2, Егерт 3 , Спелеберг 1, С. Хансен, Линдберг 2, Т. Хансен 1, Клеверли, Сондергард 1 , М. Хансен 9, Нилсен. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари