Србија испустила финале против Црне Горе, за бронзу са Мађарицама

ДЕСЕТО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ

- У ФИНАЛУ ЦРНА ГОРА - НОРВЕШКА

  • Мало нам је недостајало да се нађемо у финалу. Нема шта да замерим својим играчицама. Важно је сада да се опоравимо до сутра и да против Мађарске пробамо да освојимо бронзану медаљу - рекао је после утакмице селектор Србије Саша Бошковић

        У ФИНАЛУ 10. Европског првенства за рукометашице састаће се светски, европски и олимпијски победник Норвешка и вицешампион Олимпијских игара у Лондону Црна Гора.

       Норвешка је у првом полуфиналном мечу победила Мађарску са 30:19 (16:11), док је у другом полуфиналу Црна Гора била успешнија од Србије - 27:26 (13:14).

       У борби за треће играће Србија и Мађарска.

       Репрезентација Данске је у борби за 5. место савладала Русију са 32:30.

       У недељу 16. децембра од 14,30 часова играће  за бронзу Србија и Мађарска, а од 17 часова је  финале Норвешка - Црна Гора.

       У „Комбанк арени“ у Београду, пред око 12.500 гледалаца, судили су Столаровс и Лицис из Летоније.

       Србија: Томашевић, Рисовић, Крпеж, Поповић, Лекић 5, Дамјановић 4, Ерић 1, Рајовић 3, Поп Лазић, Огњеновић 2 (1), Филиповић 7, Нишавић, Милошевић 3, Стоиљковић, Лишчевић, Дмитровић 1.

       Црна Гора: Вукчевић, Барјактаровић, Миљанић 2, Павићевић 2, Радичевић 5, Ђокић 1, Деспотовић, Јовановић 1, А. Булатовић 2, Кликовац, Вукчевић, Тошковић, Никчевић, Лазовић 1, К. Булатовић 5, Кнeжевић 8.

       Седмерци: Србија 1 (1), Црна Гора 1 (0)

       Искључења: Србија 8 минута, Црна Гора 6 минута

       Србија није успела да направи сензацију. Била је на домак продужетака за улазак у финале, али Биљана Филиповић није реализовала последњи напад и шанса је отишла у неповрат.

       Репрезентација Србије је у првом делу надмашила себе. Играла је сјајно, ефикасно и пожртвовано у одбрани. Имала је и три гола предности, али то није успела да сачува у финишу првог полувремена.

       У другом делу Црна Гора је заиграла боље, ангажованије у одбрани и ефикасније у нападу. У њеним редовима блистале су Катарина Булатовић са пет и Милена Кнежевић са осам голова.

       У селекцији Србије боље од осталих биле су Андреа Лекић и Биљана Филиповић, која је постигла седам голова, али је промашила последњи напад.

       Тако ће Србија  против Мађарске имати шансу да се окити бронзаном медаљом, мада је ће имати мало времена да се опорави од шокантног пораза од Црне Горе

       - Мало нам је недостајало да се нађемо у финалу. Нема шта да замерим својим играчицама. Важно је сада да се опоравимо до сутра и да против Мађарске пробамо да освојимо бронзану медаљу - рекао је после утакмице селектор Србије Саша Бошковић.

       Најбољи стрелац Србије против Црне Горе Биљана Филиповић је рекла:

       - Вечерас смо дале максимум. Сада нам предстоји одмор, а жеља нам је да освојимо бронзу против Мађарске.

       Најбоља рукометашица Црне Горе Катарина Булатовић је подсетила да је црногорски рукомет ове године остварио невероватне резултате.

       - После освајања Лиге првака Европе у клупској конкуренцији и сребра на Олимпијским играма у Лондону, сада нам се пружа прилика да освојимо и првенство Европе -  рекла је Катарина Булатовић.

       (Инфо центар)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари