Вујошевића боли што неће бити у Јерменији

„ТЕШКО МИ ЈЕ И ЗБОГ БОЛОВА И ЗАТО ШТО НЕЋУ БИТИ С МОМЦИМА КОЈЕ САМ ТОЛИКО ЗАВОЛЕО“

Душко Вујошевић

        Душка Вујошевића у овом тренутку више боли што неће сутра бити у Јерменији, где ће селекција коју је дуго припремао и водио у досадашњем бурном току квалификација за Мундобаскет, играти пресудну утакмицу на том путу.

        Ипак, свестан је легендарни кошаркашки тренер шта је у овом и сваком другом тренутку приоритет - здравље.

        „Тешко ми је и због болова и зато што нећу бити са момцима које сам толико заволео, створио однос и који су толико талентовани“, рекао је Вујошевић за „Блиц“ дан након што је регионом одјекнула вест са портала КС БиХ у којој се јавност обавештава да је „селектор превезен у Београд због погоршаног здравственог стања“.

        Проблеми за Вујошевића, који се дуго бори са шећером, почели су по доласку у Братиславу где су „змајеви“ у среду победили Словачку и од наредне утакмице са Јерменијом направили - одлучујућу.

        „Још по доласку у Братиславу осетио сам болове. Одрадио сам тренинг, али на утакмици нисам више могао да стојим, него сам већи део преседео. Одвели су ме у болницу и установљена је гангренозност четвртог прста због проблема са шећером“, рекао је Вујошевић и додао:

        „Испитивања су показала, да је уз болове, тај део почео да модри, али и да нема тромба. Лекарским консултацијама је договорено да морам у Београд на терапију хипербаричном комором. Захваљујући господину Зарићу који је власник тих уређаја, односно доктору Томи Јовановићу улазим у третман“.

        Као и увек када је он у питању, без обзира што су му лекари више пута саветовали да се клони стреса који подразумева његов позив, причу о сопственом здравственом стању завршио је - спортом.

        „Хвала људима из КС БиХ. Дани су ми и за редовну дијализу, али ми је најтеже што нисам са момцима који имају талента и карактера. Од Мусе са којим сам изградио одличан однос па до свих осталих. Верујем у њих и ако Јермени уместо једног, имају три Американца са њиховим пасошем“, рекао је Вујошевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари