Немања Матић се договорио са „Ђаволима“

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ЈЕ ВЕЋ САРАЂИВАО СА МУРИЊОМ, ДОК ЈЕ ПОРТУГАЛАЦ БИО НА КЛУПИ ЧЕЛСИЈА

Немања Матић

        Српски везњак Немања Матић постигао је усмени договор са Манчестер Јунајтедом о преласку међу „Црвене ђаволе“ преносе острвски медији.

        Челси његових услуга неће да се одрекне за мање од 40 милиона фунти, што би Матића могло учинити најскупљим српским играчем до сада.

        План менаџера лондонског клуба Антонија Контеа је да централни део средине терена чине Нголо Канте и Тиемуе Бакајоко. Бакајоко долази на лекарске прегледе следеће недеље што убрзава одлазак Матића.

        За српског репрезентативца су били заинтересовани Манчестер Јунајтед и Јувентус, а Матић је већ сарађивао са португалским тренером Жозеом Мурињом док је Мурињо био на клупи Челсија.

        Челси је спреман да Бакајоку понуди петогодишњи уговор, а са продужетком Матићевог уговора је било проблема. Прошле године је такође било речи о томе да би Матић могао да оде из клуба. Уместо тога, пред почетак сезоне је Конте блокирао трансфер Матића, а касније је из клуба отишао Бранислав Ивановић.

        Немања Матић је у два наврата био у Челсију. Од 2009. до 2011. године када се није наиграо фудбала. Три године је провео у Бенфики да би 2014. као афирмисан играч дошао поново у Челси са којим је ове сезоне освојио титулу првака Енглеске.

        Уколико се Челси и Манчестер међусобно договоре, Матић би могао да премаши трансфер Николе Максимовића из Торина у Наполи који је Наполи платио 29 милиона евра.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари