Без Србије на Олимпијским играма

КОШАРКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈE ПОРАЖЕНА

И ОД ГРКА РЕЗУЛТАТОМ 87:77 НА ЕП У ЛИТВАНИЈИ

  • Наши кошаркаши ће се за седму позицију на Европском првенству борити против Словеније

     КАУНАС - КОШАРКАШКА репрезентација Србије други пут заредом неће учествовати на Олимпијским играма пошто је данас у мечу за пласман од петог до осмог места на шампионату Европе изгубила од селекције Грчке резултатом 87:77 (34:8, 14:18, 16:22, 23:29).

     После овог пораза, наши кошаркаши ће се за седму позицију борити против Словеније, а у квалификацијама за ОИ учествоваће селекције које на овом шампионату заузму од трећег до шестог места. Финалисти су директни учесници олимпијског турнира.

     У само једној утакмици, кошаркаши Србије су упропастили све што су, са мање или више успеха, урадили у претходних девет сусрета. Начин на који су данас ушли у дуел против Грчке говори да нешто у екипи није било добро јер грчки кошаркаши такву доминацију не би могли да остваре ни против наших најбољих суперлигашких тимова.

     Репрезентативци Грчке практично на старту нису имали никакав отпор и све се одвијало као на ревијалној утакмици. Шутирали су као на тренингу, а када би и промашили неки шут, без проблема би хватали лопте под нашим кошем.

     Резултат такве игре била су 34 примљена коша у првих 10 минута што је неопростиво. Утакмица је већ тада била практично изгубљена, а повремени налети наших кошаркаша у другом полувремену више су плод схватљивог опуштања Грка него добре игре изабраника Душана Ивковића.

     У трећој четвртини репрезентативци Србије су до последњег минута направили само један фаул и тешко је, готов немогуће, рећи да ли се радило о недостатку воље или концентрације или и једног и другог.

     Србија: Теодосић 6, Тепић, Рашић, Паунић 3, Бјелица 2, Марковић 4, Савановић 9, Кешељ 22, Крстић 15, Перовић 2, Марјановић, Мачван 14.

     Грчка: Ксантопулос, Бурусис 27, Зизис 18, Василијадис, Калатес 10, Фоцис 16, Папаниколау 4, Мавроидис 2, Брамос 6, Куфос 4, Слукас, Кајмакоглу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари