Вучић Србима у Бујановцу: Држава ће учинити све што је у њеној моћи да останете на својим огњиштима

ОБЕЋАО ДА ЋЕ ДРЖАВА ПОМОЋИ ПОВОДОМ БУЈАНОВАЧКЕ БАЊЕ И „ГУМОПЛАСТИКЕ“

* Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић рекао је да нема никаквих међунационалних проблема у општини Бујановац, где је и стопа криминала много мања него у другим деловима Србије

________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас у разговору са представницима Срба у Бујановцу да ће држава учинити све што је у њеној моћи како би људи у тој општини остали да живе на својим огњиштима.

         Вучић је грађанима казао да у републичком буџету има средстава уз помоћ која може да се побољша живот грађана Бујановца, али да су потребни пројекти.

         Након што је саслушао грађане, Вучић је казао да ће бити завршен пут Љиљанце-Богдановац, да ће покушати да реше питање Бујановачке бање, као и питања канализације, кланице, комуналија и трафо-станица.

         "За 'Гумопластику' смо спремни да урадимо комплетне инфраструктурне радове да идемо 50 одсто субвенција за инвестицију, ако се буде пронашао инвестиор, да пронађемо извесне ствари како да преко различитих зависних предузећа помогнемо и више. Само мора да буде неко ко је заинтересован за посао и ко има тржиште", рекао је Вучић упитан да ли држава може да помогне у случају те фабрике.

         Он је рекао и да је држава покушала да нађе инвеститора за Бујановачку бању, али да од неколико њих који су до сада показали интересовање нико није задовољио критеријуме, као и да ће са 200 милиона динара из државног буџета бити финансирана изградња канализације у приградском насељу у Бујановцу.

         "Видео сам страх због непостојања посла, знам када су фабрике уништаване, знам и ко их је уништавао а наша је обавеза да ту ситуацију променимо. Да постигнемо ситуацију да се људи овде осећају као у својој кући, у својој земљи", рекао је Вучић.

         Вучић је додао да мисли да Србе и Албанце муче исте муке, додајући да ће гледати да чешће долази у тај крај.

         "Хоћу да ви разумете, ја знам ваше муке и колико је вама теже него мени у Београду, али вам кажем да не може држава све да усиса", рекао је Вучић.

         Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић рекао је да нема никаквих међунационалних проблема у општини Бујановац, где је и стопа криминала много мања него у другим деловима Србије.

         Вучић: Срби и Албанци морају

             да живе заједно у миру

         Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Срби и Албанци у Бујановцу морају да живе заједно у миру.

         Вучић је новинарима у Врању рекао да разговори са грађанима Бујановца нису били лаки, јер су људи сиромашни, али да ће се држава борити за њих.

         "Верујем да ће корист имати и Срби и Албанци", казао је Вучић након обиласка фабрике Јумко.

          Вучић је рекао да је са грађанима Бујановца разговарао о инвестицијама и многим стварима које треба да буду урађене у тој општини.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари