Вулин: Војска Србије у 2019. ће добити нове хеликоптере, тенкове и борбена возила пешадије

НАЈАВИО УГОВОРЕ О КУПОВИНИ ДРОНОВА, НОВУ ОПРЕМУ И УНИФОРМЕ ЗА СВЕ ВОЈНИКЕ 

* „Само када имате моћну, организовану војску, можете бити сигурни да ће мало ко или нико и помислити да се према вама понаша и говори језиком силе

___________________________________________________________________________

         МИНИСТАР одбране Александар Вулин рекао је данас да ће у 2019. години бити настављен процес јачања и обнављања Војске Србије.

         "2019. године ова земља ће бити снажнија за нове борбене и неборбене хеликоптере, за нове тенкове и за нове БРДМ-ове", казао је Вулин на пријему поводом новогодишњих и божићних празника у Дому гарде на Топчидеру, а саопштило је Министарство одбране.

         Он је рекао да очекује да ће бити склопљени споразуми о куповини беспилотних летелица, као и да ће сваки војник бити опремљен новијим наоружањем и новим униформама.

         "Само када имате моћну, организовану војску, можете бити сигурни да ће мало ко или нико и помислити да се према вама понаша и говори језиком силе", казао је Вулин.

         Он је оценио да је пред Србијом година пуна изазова у којој се формирају паравојске и говори о стварању "Велике Албаније", као и да је много оних који би волели да виде Србију понижену и поражену.

         "Српско национално питање није решено, и у 2019. години као и у свакој години пре и свакој години после, радићемо све да српско национално питање буде решено у миру", рекао је Вулин.

         Свечаности на Топчидеру присуствовали су министри у Влади, високи државни представници, представници верских заједница, чланови војно-дипломатског кора, припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и бројне личности из јавног живота, наводи се у саопштењу.

         У Дому гарде наступили су Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије и Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички".

         Приказан је и филм у продукцији Војнофилмског центра "Застава филм", који представља најзначајније резултате Министарства одбране и Војске Србије у претходној години, додаје се у саопштењу.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари