Вулин: Србија у наоружавању рачуна на помоћ Русије и Кине

НЕУТРАЛНА СРБИЈА МОРА ДА БУДЕ ЈАКА, А ЗА ТО ЈОЈ ЈЕ ВЕОМА ВАЖНА ВОЈНО-ТЕХНИЧКА ПОМОЋ РУСИЈЕ

         БЕОГРАД рачуна на помоћ Русије и Кине по питању куповине наоружања за одбрану у случају евентуалног конфликта на Балкану, изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин.

         "Ми смо војно неутрална земља. Ако дође до сукоба и несрећа, а на Балкану као што знате нико не може да каже да неће бити сукоба, нико неће моћи да дође да нам помогне. Ми верујемо у помоћ Русије и рачунамо на помоћ Русије, Кине и других наших пријатеља...", рекао је Вулин за руски научно-политички часопис "Међународни живот".

         Он је истакао да Србија увијек ради све да никога не увуче у конфликт, али је напоменуо да се све државе у окружењу наоружавају и да Србија рачуна на помоћ свог пријатеља - Русије.

         Вулин је рекао да Србија треба да буде снажна, због чега јој је војнотехничка помоћ Русије врло важна.

         "Нама је потребан мир. Међутим, да би био мир, треба да будемо спремни на све. Како Срби кажу: за то да буде мир ми ћемо урадити скоро све, али да би били слободни, урадићемо апсолутно све", поручио је Вулин.

         Министар је навео да је разочаран реакцијом КФОР-а на "последњу провокацију" Приштине на Косову и напоменуо да га је "посебно разочарало то што је КФОР лагао", а затим саопштио да су обавестили Београд о тој операцији, преноси Спутњик.

         "Када их је наш председник Вучић питао кога сте обавестили, они су рекли: ко год је читао новине. Тако се не комуницира између институција - преко новина", рекао је Вулин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари