Вулин: Од почетка јануара у Војску Србије примљено 277 нових професионалних војника

ДО КРАЈА ГОДИНЕ У БОРБЕНИ САСТАВ ЈЕДИНИЦА ЋЕ УЋИ И 112 НОВИХ ПОДОФИЦИРА

        У ВОЈСКУ Србије је од 1. јануара до данас примљено нових 277 професионалних војника, а очекује се да ће до краја године, у борбени састав наше војске ући и 112 подофицира, рекао је данас министар одбране Александар Вулин, који је заједно за начелником Генералштаба, генералом Љубишом Диковићем присуствовао обуци на полигону „Пескови”.

        Обуку су извели полазници Центра за обуку и усавршавање подофицира у оквиру Основног курса за подофицире, а присуствовали су и начелник Генералштаба Љубиша Диковић и командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, саопштено је из Министарства одбране.

        „Наша Војска се интензивно обучава, наша Војска повећава свој борбени састав, како по броју тако и по квалитету оних који су уз нас, у њиховој обучености и спремности да изврше сваки задатак. Ми ћемо и у наредном периоду наставити да побољшавамо квалитет обуке, али не само активних припадника војске, већ ћемо се трудити и да имамо и што већи обухват резервног састава, како би и резерву припремили за савремене изазове и за све оно што очекује сваку војску”, рекао је министар Вулин.

        Командант Центра за обуку и усавршавање подофицира - мајор Саша Пуач - истакао је да је данас приказано тактичко увежбавање по теми „Вод у нападу, одељење у одбрани”.    

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари