Вулин: Мичел се среће са представницима ДОС - неки хоће слабог Вучића, али то неће дочекати

ПОРУЧИО ФУНКЦИОНЕРУ СТЕЈТ ДЕПАРТМАНА ДА НА КИМ ПО РЕЗОЛУЦИЈИ 1244 ЈЕДИНА СИЛА МОЖЕ БИТИ KFOR

        ОДГОВАРАЈУЋИ на новинарско питање „како коментаришете то да ће се помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел састати са делом српске опозиције“, министар одбране Александар Вулин је изјавио да приликом свог боравка у Приштини и Скопљу, амерички званичник није имао ни времена, а баш ни мало жеље, да разговара са било којим представником опозиционих партија.

        - Али зато у Београду жели да разговара са свим представницима ДОС, чак избегавајући остале представнике опозиције. Разумели смо ову не баш дипломатску поруку и жељу да се на председника Вучића, пред тешке разговоре који га очекују, изврши додатни притисак, тиме што ће покушати да га изједначе са онима који не могу да пређу ни цензус. Јасно је да хоће слабог Вучића - то неће дочекати, изјавио је министар Вулин.

        Упитан како коментарише вести са КиМ да је Мичел пренео да САД пружају подршку формирању војске Косова, Вулин је нагласио да је Резолуција 1244 више него јасна.

        - На Косову и Метохији може да постоји само једна оружана сила, а она је KFOR. Докле год Савет безбедности Уједињених нација не промени своју одлуку - тако ће бити, и за Србију је то једино могуће и једино прихватљиво. На Косову и Метохији не може да буде никакве војске, никакве војске Косова, и она може да буде успостављена само грубом силом. Успостављање такве илегалне оружане формације представља претњу за мир и стабилност на читавом Балкану, изјавио је министар Вулин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари