Вучић: Важно је да пре нове бриселске рунде почне спровођење споразума о Заједници српских општина

ФАБРИЦИЈУ ОБЕЋАО ДА ЋЕ СРБИЈА ЧИНИТИ СВЕ ПОСТАНЕ ДЕО ЕВРОПСКЕ ПОРОДИЦЕ

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у разговору са шефом Мисије ЕУ у Србији Семом Фабрицијем да је приоритет Србије чланство у ЕУ и да ће Србија учинити све што је потребно како би постала део европске породице, као и да је неопходно да пре наставка дијалога Београда и Приштине почне примена споразума о формирању Заједнице српских општина.

        „Важно је да се пре нове рунде преговора Београда и Приштине почне са спровођењем дела Бриселског споразума о Заједници српских општина, јер је прошло већ 1.670 дана од предвиђеног рока за спровођење одлуке“, рекао је Вучић, наводи се у саопштењу његове службе.

        Разговарали су и о европском путу Србије, региону, владавини права и слободи медија, о важности јачања правосудног система и владавине права за испуњавање европских стандарда, као и о привлачењу инвестиција у Србији. Вучић и Фабрици су размотрили и допринос Србије регионалној сарадњи, помирењу и стабилности, што је, пише у саопштењу, оцењено као такође веома важно за економски напредак целог региона.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 20:54 08.11.2017.

  • +4
Voting is closed.

Poznata nam je "Ožalošćena porodica" od Nušića koja je bila veoma razočarana što nakon smrti bogatog rodjaka nema nasledstva. Danas je EUfilski deo Srbije još veća ali i katastrofalnija "ožalošćena porodica" jer sa svojim neralnim nadama služi samo za izdaju i gubitak Kosova i Metohije. Eufilski deo Srbije je ono poznato glupo "tele koje se zagledalo u šarena vrata", ali ta vrata su zatvorena.

Vode se pregovori od strane vlasti Srbije o ulasku Srbije u EU a pritom veoma dobro se zna da je to u samoj uniji mrtav proces. Nije teško pogoditi da je pravi cilj ovih više nego farsičnih pregovora samo izdaja KIM.

Žan Klod Junker na funkciji predsednika Evropske komisije je od novembra 2014 do novembra 2019 godine, a još na početku svog mandata izjavio je da EU neće imati nikakvih proširenja u tom periodu. Zatim u Avgustu ove godine o eventualnim proširenjima unije rekao je da su još manje moguća i odložio ih je još jednom na još duži i neodredjeni rok. Zapravo rekao je da priča o proširenje unije sada služi samo kao iluzija za zemlje Zapadnog Balkana!
Ako unija uopšte preživi tešku krizu u kojoj se nalazi po nekim procenama eventualna proširenja su moguća tek 2027 godine, ali i tada ostaje otvoreno pitanje da li bi uopšte baš Srbiju primili u EU.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/junker-nisam-za-skori-ulazak-z...

Takodje i po mnogim drugim vestima iz EU i direktno iz Nemačke jasno je da priča o eventualnim proširenjima služi da se održi LAŽNA ILUZIJA kod Srbije, zatim kod Crne Gore, Makedonije i BIH da će možda jednom ući u Uniju. Sem pristanka glupe i veoma pohlepne Srbije na priznavanje i oduzimanje KIM cilj ovoga je da sve te državice vodjene nekom svojom pohlepom udju najpre i sigurno u NATO alijansu, a da do kraja u Uniju najverovatnije neće biti primljene.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 11:24 08.11.2017.

  • +7
Voting is closed.

Priča o ulasku Srbiju u EU je najružnija šarena laža u istoriji diplomatije a trebalo bi da bude preskupo prodata...Oni vjeruju da je Vučić taj koji će da se "otvori" za KiM a oni da mu poklone ključeve od predvorja EU!
Posebna je priča što bi usledila Raška, pa Vojvodina,pa Jug Srbije...
Rusi su nas i ovaj put spasili NESTANKA!!! Danas u novinama piše da Lopata osniva novu političku prorusku Stranku uz podršku Rusije, oduševljen sam idejom!!!
To rješenje sam vidio već ima jedna godina od tada, ali sam mislio da će to uraditi SRS, DSS i Dveri, ali sada je sve jasno - da su bivši i aktuelni SRS još odavno imali taj plan, a da je njihov navodni sukob bio običan cirkus, ne i obavezno dosadan, jer je Šeki imao simpatičnih gafova i anegdota!
Ukliko to uspiju, onda je priča zaokružena i Ameri mogu da se pozdrave sa terorisanjem Srbije!!!

Додај коментар