Вучић: Важно је да пре нове бриселске рунде почне спровођење споразума о Заједници српских општина

ФАБРИЦИЈУ ОБЕЋАО ДА ЋЕ СРБИЈА ЧИНИТИ СВЕ ПОСТАНЕ ДЕО ЕВРОПСКЕ ПОРОДИЦЕ

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у разговору са шефом Мисије ЕУ у Србији Семом Фабрицијем да је приоритет Србије чланство у ЕУ и да ће Србија учинити све што је потребно како би постала део европске породице, као и да је неопходно да пре наставка дијалога Београда и Приштине почне примена споразума о формирању Заједнице српских општина.

        „Важно је да се пре нове рунде преговора Београда и Приштине почне са спровођењем дела Бриселског споразума о Заједници српских општина, јер је прошло већ 1.670 дана од предвиђеног рока за спровођење одлуке“, рекао је Вучић, наводи се у саопштењу његове службе.

        Разговарали су и о европском путу Србије, региону, владавини права и слободи медија, о важности јачања правосудног система и владавине права за испуњавање европских стандарда, као и о привлачењу инвестиција у Србији. Вучић и Фабрици су размотрили и допринос Србије регионалној сарадњи, помирењу и стабилности, што је, пише у саопштењу, оцењено као такође веома важно за економски напредак целог региона.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари