Вучић: Синишу Малог су клеветали да има 24 стана они који имају и по 240 станова

БАТАЈНИЦИ ОБЕЋАО ГРАДЊУ ВОДОВОДА, ПУТА ДО БАНОВАЦА И ДРУГЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

  • Аја ЈУНГ: "Након 10 година отворен је Музеј савремене уметности на Ушћу, за неколико месеци очекује нас отварање Народног музеја на Тргу (Републике), време је да Београд добије зграду Филхармоније, да се заврши реконструкција Музеја Града Београда и да отпочне реконструкција старе железничке станице која ће бити претворена у музеј"

          ПРЕДСЕДНИК Српске напредне странке и председник Србије, Александар Вучић изјавио је данас на митингу листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" у Батајници, да ће, ако победе на градским изборима, градити канализацију за то приградско насеље, водовод и путеве.

          "Ја сам за овај приградски део задужен. Знам ја колико је вама битан и Народни музеј и Музеј савремене уметности, али сада идемо у изградњу канализације. То вам је моје обећање и то одмах на пролеће, расписан је тендер. Идемо у изградњу водовода за (насеље) Шангај, идемо у изградњу пута до Бановаца, до свих других инфраструктурних пројеката", рекао је Вучић.

          Он је рекао да су у Земуну за 15 месеци асфалтиране 163 улице.

          "Мора да се повећа број улица који ће да се асфалтира", рекао је Вучић и додао да ће метро бити изграђен "онако како је најављен".

          Оценио је да је против градоначелника Београда Синише Малог вођена хајка и да су „ширене лажи“ да он има 24 стана, док његови политички опоненти имају по „240 станова“.

          „Видећемо где су њему 24 стана, има ли их, и где су милиони опљачканих пара“, рекао је Вучић.

          Вучић је политичким противницима поручио и да „наша каса, каса грађана Београда, иде грађанима Београда, а не тајкунима и њиховим политичким представницима“.]

          Аја Јунг, друга на листи кандидата листе "Александар Вучић Зато што волимо Београд" за одборнике Скупштине Града, рекла је, међутим, да сада први пут једна политичка опција у Београду "уступа место уметности".

          "Након 10 година отворен је Музеј савремене уметности на Ушћу, за неколико месеци очекује нас отварање Народног музеја на Тргу (Републике), време је да Београд добије зграду Филхармоније, да се заврши реконструкција Музеја Града Београда и да отпочне реконструкција старе железничке станице која ће бити претворена у музеј", истакла је Јунг и додала да постоји и идеја да се "обнове стара градска језгра".

          Приоритет нове управе у Београду био би равномеран развој свих општина, зато је планирано обнављање културних центара у Сурчину, Добановцима и у Бољевцу, рекла је Јунг.

          "Морамо радити на томе да сви биоскопи и позоришта буду пуни", рекла је Јунг и додала да је потребно програме за децу увести у све установе културе.

          Додала да је "стратешки циљ Града" "повећање културних садржаја" за 30 одсто до 2021. године.

          И први на листи, Зоран Радојичић, говорио је на скупу којем су присуствовали високи функционери СНС, међу којима и чланица Извршног одбора странке и потпредседница Владе, Зорана Михајловић.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари