Вучић са Сијартом: Односи Србије и Мађарске су тренутно на највишем нивоу у историји

ШЕФ МАЂАРСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ НАВИЈАЋЕ НА МУНДИЈАЛУ ЗА СРБИЈУ - ДАЧИЋ МУ УРУШИО ДРЕС „ОРЛОВА“

  • Ивица Дачић и Петер Сијарто, који учествује на трилатералном састанку Србије, Мађарске и Бугарске из области енергетике, разменили су мишљења о актуелним регионалним и међународним темама, са посебним освртом на ефекте које миграцијски токови могу да имају на регион

        ОДНОСИ Србије и Мађарске су тренутно на највишем нивоу у историји, захваљујући и посвећености и отворености владе премијера Виктора Орбана за билатералну сарадњу, поручио је председник Србије Александар Вучић у разговору са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом који му је пренео поздраве Орбана.

        Председник Вучић и министар Сијарто разговарали су о билатералним односима, регионалној ситуацији и евроинтеграцијама Србије.

        Вучић је нагласио трајно опредељење Србије да унапређује односе са северним суседом, констатујући да су они тренутно на највишем нивоу у историји, захваљујући и посвећености и отворености владе премијера Орбана за билатералну сарадњу.

        Председник Србије је захвалио министру Сијарту и премијеру Орбану на снажној подршци Мађарске евроинтеграцијама Србије, коју истичу увек и на сваком месту.

        Двојица саговорника су размотрили и заједничке инфраструктурне и енергетске пројекте, као и конкретне мере за њихову реализацију.

        Председник Вучић и министар Сијарто су, разматрајући регионалну ситуацију, истакли и потребу сарадње двеју земаља у постављању према мигрантској кризи, саопштила је прес служба председника Србије.

        Танјуг

Сијарто од Дачића добио фудбалски дрес, навијаће за Србију

        Свеукупна сарадња Србије и Мађарске континуирано унапређује, а остваривање енергетске стабилности и бољих инфраструктурних веза неки су од приоритета у предстојећем периоду, констатовали су данас у Београду министри спољних послова две земље.

        После састанка, министар Ивица Дачић поклонио је мађарском колеги Петеру Сијарту фудбалски дрес националног тима Србије.

        Захваљујући на поклону, Сијарто је истакао да ће навијати за репрезентацију Србије на предстојећем Светском првенству у Русији.

        Дачић и Сијарто, који учествује на трилатералном састанку Србије, Мађарске и Бугарске из области енергетике, разменили су мишљења о актуелним регионалним и међународним темама, са посебним освртом на ефекте које миграцијски токови могу да имају на регион.

        Сијарто је изразио је задовољство због статуса који мађарска национална мањина има у Србији.

        Сусретом двојице министара спољних послова је потврђен висок ниво билатералних односа Србије и Мађарске, наводи се у саопштењу МСП.

        Заједнички је оцењено да се свеукупна сарадња две државе континуирано унапређује, као и да су остваривање енергетске стабилности и бољих инфраструктурних веза неки од приоритета у предстојећем периоду.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари