Вучић преко амбасадора Ли Манчанга тражи још јачу подршку Кине поводом потеза Приштине

ЛИ: КиМ ЈЕ САСТАВНИ ДЕО СРБИЈЕ – ПОЛИТИКА БЕОГРАДА СМЕТА НЕКИМ МЕЂУНАРОДНИМ ФАКТОРИМА

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић затражио је данас подршку Кине после најава Приштине да ће 14. децембра бити формирана војска Косова.

         Кабинет председника Србије саопштио је да је Вучић обавестио амбасадора Кине Ли Манчанга о опасностима најаве формирања војске Косова и замолио га да редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову.

         "Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак", рекао је Вучић.

         Председник Србије је оценио да "неодговорно понашање" Приштине може довести до катастрофе, "јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа" и замолио да "братска" Кина искористи свој утицај у свету и помогне да се одрже мир и стабилност, наводи се у саопштењу.

         Ли је рекао да Кина разуме шта се догађа и оценио да политика Србије смета одређеним факторима у међународној политици, додаје се у саопштењу.

          "За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета", рекао је Ли.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари