Вучић: Председник Си Ђинпинг према Србији показује чак и љубав

АМБАСАДОРУ ЛИ МАНЧАНГУ РЕКАО ДА КИНЕСКИ И СРПСКИ НАРОД ПОВЕЗУЈЕ ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО

  • ВУЧИЋ: „Ми ћемо дати све од себе да то пријатељство, иако смо мања земља и само бројчано мали народ, покажемо и потврдимо и у тренуцима када многи други и не буду били на вашој страни“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је пријатељство српског и кинеског народа челично и да нико не може да га сруши.

        „То пријатељство је показано, доказано и потврђено у најтежим тренуцима кроз српску историју и ми смо веома захвални народу Кине, њеном руководству, на челу са председником Си Ђинпингом на подршци коју пружа Србији, нашем народу и грађанима“, рекао је Вучић.

        Он је пренео кинеском амбасадору Ли Манчангу да је вест о жељи председника Кине Си Ђинпинга да поново посети Србију веома значајна за Србију.

        Вучић је изразио захвалност Кини и њеном руководству на подршци коју пружају Србији и њеним грађанима, саопштила је Прес-служба председника Србије.

        Председник Србије је навео и да ће са кинеским амбасадором и данас разговарати о бројним пројектима између Кине и Србије, пре свега инфраструктурним.

        Према његовим речима, ту спада и наставак сарадње у изградњи ауто-пута према Бољарама, ка граници са Црном Гором.

        „Разговараћемо и о многим другим пројектима, а ја знам да ничега од тога не би било да нема директне подршке председника Сија и, рекао бих, можда претерано, не само његовог доброг односа, већ и његове љубави према Србији“, рекао је Вучић.

        Он је истакао и да је однос Србије према Кини такав да могу да га осете и виде на сваком кораку, јер грађани Србије изузетно цене, поштују и воле и Кину и кинески народ.

        „Ми ћемо дати све од себе да то пријатељство, иако смо мања земља и само бројчано мали народ, покажемо и потврдимо и у тренуцима када многи други и не буду били на вашој страни“, рекао је Вучић.

        Амбасадор Кине је навео и да је недавно кинески министар спољних послова на конференцији за новинаре у одговору на питања о иницијативи „Један појас, један пут“ рекао да Србија не само да учествује, него га и подржава.

        „Железара у Смедереву је једна сјајна сарадња Србије и Кине и он је то рекао јавно пред свима“, рекао је Ли.

        Председник Србије примио је јуче писмо председника Кине Си Ђинпинга, у којем Си потврђује да прихвата позив да поново посети Србију.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари