Вучић: На цени дизела може да се ради, али не по диктату улице

„РАДИ СЕ О ПОЛИТИЧКИ МОТИВИСАНИМ ПРОТЕСТИМА СА НАСИЉЕМ КАКВО НИЈЕ ВИЂЕНО 10 ГОДИНА“

  • Председник Србије рекао да је цена дизела важна због пољопривреде, али додао: „Не одговарам на притиске ни Американцима па нећу ни улици. Држава никоме, без последица, неће дозволити да блокира међународни аутопут. Могу да будем готов, али на изборима. Мада су ми то говорили и до сада па сте увек ви били готови“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоји простор да се размотри измена цена дизел горива, али да о томе неће бити речи док се не заврше, како се изразио, насилни протести возача.

        „А биће завршени, јер нико неће дозволити насиље“, рекао је Вучић у Новој Пазови и додао да и сам сноси део кривице јер је молио Владу Србије да омогући одржавање тих протеста по улицама.

        Он је оценио да се ради о насилним политички мотивисаним протестима са степеном насиља који није виђен у Србији 10 година, од убиства демонстранта Ранка Панића и пребијања Славише Кокезе.

        Вучић је критиковао медије због тога што су напад на једног човека који се противио блокади назвали инцидентом и рекао да то није био инцидент већ брутално и језиво насиље и крађа његове имовине од људи који су прекршили Уставом загарантовану слободу кретања.

        „Надлежни државни органи радиће у складу са законом и никоме неће дозволити да малтретирају обичне грађане, да их туку и убијају. Мој посао, и свих у Влади, је да обезбедимо сигурност за све грађане у земљи, а не да лопови царују“, рекао је Вучић и додао да држава никоме, без последица, неће дозволити да блокира међународни аутопут.

        Он је рекао да су нетачне тврдње да Србија има највишу цену горива у Европи и набројао 26 држава које имају веће цене горива.

        „Од 40 и нешто европских земаља Србија има убедљиво најнижу цену струје... А много је важнија струја него гориво... И да повећамо цену струје за 20 одсто и даље би била најнижа. Само Бугарска има нижу цену хлеба а има и ниже плате и пензије, иако је чланица Европске уније. БиХ има 70 одсто већу цену хлеба. Па и Црна Гора и Македонија. Зашто ћуте о томе сви“, упитао је Вучић.

        Вучић је рекао да на цени дизела „може да се ради“, али само зато што је то важно због пољопривреде, а не зато што жели да одговори на притиске.

       „Не одговарам на притиске ни Американцима па нећу ни улици. Могу да будем готов, али на изборима. Мада су ми то говорили и до сада па сте увек ви били готови“, рекао је Вучић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари