Вучић: Када ја председнику Путину кажем 'да' - ми тако и поступимо

„УВЕК СЕ КОНСУЛТУЈЕМ СА ПРЕДСЕДНИКОМ РУСИЈЕ – ТРАЖИМ ЊЕГОВ САВЕТ“

* „Председник Путин је веома популаран у Србији. Мислим да ће се (приликом Путинове сутрашње посете Београду) скупити највећи број људи у последњих 20 година, људи ће доћи само да би га видели

* „Ми Сирији нисмо послали оружје, већ житарице, путер и шећер, али су тада почели жестоки напади на нас. Рекао сам председнику Путину да можемо поново да пошаљемо један или два авиона с хуманитарном помоћи, а он ми је казао да то не чиним јер би ми створило додатне проблеме

__________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је уочи посете руског председника Владимира Путина Београду да је Србија поуздан партнер Русији и да се чврсто држи својих обећања.

         "Ја тако мислим, ја тако радим, не лажем, некоме могу да се не свиђају моје речи, али мислим да смо поуздан партнер Русији. Када ја председнику Путину кажем 'да', ми тако и поступимо. И када у Вашингтону и Бриселу кажем да нећемо уводити санкције Русији, то је истина", навео је Вучић у интервјуу за руску агенцију ТАСС.

         Он је казао да је Путин веома популаран у Србији.

         "Председник Путин је веома популаран у Србији. Мислим да ће се (приликом Путинове сутрашње посете Београду) скупити највећи број људи у последњих 20 година, људи ће доћи само да би га видели", навео је председник Србије.

         Он је додао да је један од разлога Путинове популарности у Србији то што је Русија спасила Србију од стигме геноцида.

         "Никада нећемо заборавити 2015. годину, када су (министар спољних послова Русије Сергеј) Лавров и (тадашњи стални представник Русије у УН Виталиј) Чуркин, по Путиновом налогу, спасли Србију од стигме да је њен народ починио геноцид, како је било предложено британском резолуцијом у Савету безбедности УН. Ми то никада нећемо заборавити", казао је Вучић.

         Он је навео да се с Путином увек консултује и да од њега тражи савете.

         "Увек се консултујем и саветујем с председником Путином, тражим његов савет. Упознам га с тим шта се дешава и не лажем, говорим истину, упркос томе што се њему не свиђа увек све. И мислим да је то једна од ствари које председник Путин веома поштује", рекао је Вучић за агенцију Тасс.

         Вучић је навео да Путин као лидер велике земље показује поштовање за Србију која је мала земља и додао да му је због тога "бесконачно захвалан".

         Председник Србије је казао да се нашао под великим притиском пошто је Србија послала хуманитарну помоћ Сирији.

         "Ми нисмо послали оружје, већ житарице, путер и шећер, али су тада почели жестоки напади на нас. Рекао сам председнику Путину да можемо поново да пошаљемо један или два авиона с хуманитарном помоћи, а он ми је казао да то не чиним јер би ми створило додатне проблеме", навео је Вучић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари