Вучић: Хоћемо јасне границе, а не садашњи провизоријум

„НОВОСТИМА“ РЕКАО: „ДАНАС ЈЕДНО ПИШЕ, А САСВИМ ДРУГО ИМАМО НА ТЕРЕНУ“

          ЗАЛАЖЕМ се за разграничење са Албанцима и то је политика коју представљам, а да ли ћемо у томе успети, то не зависи од нас. За танго је потребно двоје. Решење за Косово и Метохију, ако га буде, мора да буде свеобухватно, а не једноставно нити упрошћено, како неки замишљају.

         То је у четвртак изјавио председник Србије Александар Вучић и та порука је изазвала велику пажњу пред можда одлучујуће преговоре о статусу наше јужне покрајине.

         Образлажући овај свој став за "Новости", председник је казао да није рекао ништа ново и да опцију разграничења заговара годинама.

         - Хоћемо јасне границе, а не провизоријум као што је данас у коме нам једно пише, а сасвим друго имамо на терену.

         Вучић је претходно казао да је увек извор потенцијалног сукоба када имате територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада. Он је казао да не жели да износи неке ствари и о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије, за разлику од Тачија и Харадинаја, појединих западних представника, али и оних у домаћој јавности који све знају, "а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима":

         - Нисам неодговоран и нећу да излазим са "величанственим патриотским изјавама". Знам свој посао и радим га у најбољем интересу Србије и недвосмислено ћу рећи шта мислим када се буде било близу неког опипљивог решења.
        
         http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:743051-V...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари