Вучић ће у Бриселу учествовати у раду Северноатлантског савета

ПРИМИО ГЕНЕРАЛА ЧЕЗАРЕ МАРИНЕЛИЈА, ШЕФА ВОЈНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ NATO У БЕОГРАДУ

        СРБИЈА остаје војно неутрална, поручио је данас председник Александар Вучић у разговору са бригадним генералом Чезареом Маринелијем, шефом Војне канцеларије NATO за везу.

        Током сусрета било је речи и о предстојећој посети Вучића седишту NATO-а, истиче се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

        „Србија је војно неутрална земља и неће улазити у било какве војне савезе. Као независна и суверена држава, Србија ће сарађивати са различитим савезима и државама, укључујући и одржавање добрих односа са Северноатлантском алијансом, са циљем очувања мира, безбедности и стабилности у региону”, рекао је председник Србије.

        Председник Вучић и генерал Маринели размотрили су низ конкретних активности и могућности које треба да допринесу бољем разумевању између Србије и NATO, као и даљој конкретизацији сарадње у различитим областима, додаје се у саопштењу.

        Током састанка је изражено очекивање да ће предстојећа посета српског председника седишту NATO, током које ће разговарати са генералним секретаром Јенсом Столтенбергом и учествовати на Северноатлантском савету, потврдити напредак у политичком дијалогу и практичној сарадњи Србије и NATO.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари