Сви посланици СНС гласаће за Брнабић, али могући нови избори ако буде врдао остатак „Вучићеве листе“

НАПРЕДЊАЧКА ПАРТИЈСКА ВОЈСКА ЈОШ РЕАГУЈЕ НА ВУЧИЋЕВО „ДОДАВАЊЕ ГАСА“

  • Марија ОБРАДОВИЋ: „Ако будемо имали 128 посланика за, онда са седницом крећемо у суботу“
  • Како је Србија срећна земља: На крају конференције за новинаре дошло је до полемике између функционерке СНС и новинара, који су желели да знају - да ли би избори били расписани ако за Владу не гласа 128 посланика, већ 126 колико је законски потребно и због чега. Обрадовић је одбила да то разјасни

        ПОСЛАНИЦИ Српске напредне странке (СНС) подржали су данас предлог председника Србије Александра Вучића да нова премијерка буде Ана Брнабић.

        Према речима функционерке СНС-а Марије Обрадовић, иако је било различитих ставова у дијалогу Вучића и посланика те странке, свих 100 посланика колико је присуствовало састанку, једногласно је подржало његов предлог.

        „Важно је што су људи рекли да у овом тренутку треба да подрже неку другу опцију, али је још важније да су пружили апсолутну подршку Александру Вучићу“, рекла је Обрадовић.

        Она је рекла да ће 102 посланика СНС-а, колико их има у Скупштини, гласати за Ану Брнабић и Владу Србије, а да они желе да до четвртка утврде да ли ће 128 посланика са њихове листе „Александар Вучић Србија побеђује“ подржати тај предлог.

        На питања новинара зашто 128 посланика, када је за избор Владе потребно 126, Марија Обрадовић је рекла да је за СНС 128 важна бројка и везана за број људи на листи СНС-а.

        Она је додала да ће у Скупштини Србије до краја недеље почети расправа о формирању нове владе са Аном Брнабић на челу.

        „Ако будемо имали 128 посланика за, онда са седницом крећемо у суботу“, рекла је Марија Обрадовић, додавши да очекује да у четвртак у парламент стигне предлог за састав владе и измене одговарајућих закона.

        Марија Обрадовић је навела и да ће до четвртка бити настављени разговори са коалиционим партнерима на ту тему да би се видело да ли ће бити довољно посланика који ће подржати избор Ане Брнабић.

        „Уколико тога не буде било, идемо на нове изборе. Нико од нас није одушевљен тиме, али једноставно не можемо неке ствари урадити на силу“, рекла је она и додала да је подела министарства у другом плану.

        Како је рекла, Вучић је на састанку инсистирао на томе да Социјалистичка партија Србије (СПС) учествује у Влади и да Влада не буде састављена само од листе „Александар Вучић Србија побеђује“.

        „Иако су неки људи из СНС-а били против већег учешћа СПС у Влади Србије, Александар Вучић не могу да кажем да је био против тога, али је изнео став да се залаже за снажну сарадњу са СПС-ом“, казала је Марија Обрадовић.

        Она је рекла да се чека до четвртка да види да ли ће коалициони партнери гласати за Владу и Ану Брнабић и „која је цена те подршке“.

        „Ни Александар Вучић ни СНС неће трпети притиске. Ако не можемо да се договоримо, онда да идемо на још једну утакмицу“, рекла је Марија Обрадовић.

        Упитана да ли ће СНС инсистирати да за Брнабић гласа и Јединствена Србија (ЈС), чији је лидер Драган Марковић Палма изричито против такве одлуке Вучића, она је казала да СНС никога неће приморавати, а на питање да ли ће ЈС остати део владајуће коалиције Обрадовић је рекла: „Како могу бити у Влади, када гласају против Владе“.

        Она је рекла и да је избором Ане Брнабић, СНС дирнула у стереотипе и предрасуде у Србији.

        Конференцију је обележила и оштра полемика Марије Обрадовић и новинара, који су желели да знају да ли би избори били расписани ако за Владу не гласа 128 посланика, већ 126 колико је законски потребно и због чега.

        „Зашто нећу да одговорим на ово питање - јер је злурада намера“, рекла је она и оценила да је новинарима први радни дан и желе „да се играју“.

        Бета

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Сељак српски's picture
Сељак српски 14:51 19.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Другим речима избори су скоро сигурни.
Па барем 30 посланика СНС неће гласати како је наређено јер неће да трпе срамоту таквог изјашњавања. Наћи ће шмекерско објашњење: службено су отсутни или су болесни тог дана.

Baja's picture
Baja 21:15 19.06.2017.

  • +2
Voting is closed.

Kako si ti naivan... Svi će glasati za vladu,sve je ovo samo glupiranje za narod...

Нада's picture
Нада 15:41 19.06.2017.

  • +11
Voting is closed.

Ево како посланици скупштине Србије брину о својој држави и народу:

https://www.youtube.com/watch?v=scezXsa8s-E

Додај коментар