Шутановац: Демократе и Саша Јанковић су - тим који добија

ВРХ ДС ОЧЕКИВАНО ПОДРЖАО КАНДИДАТУРУ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

  • Одлуку смо донели у пуном уверењу да ће Саша Јанковић уз максималну активност Демократске странке на изборима бити изабран за председника Србије на кога ћемо бити поносни

        ПРЕДСЕДНИШТВО Демократске странке једногласно је одлучило да ДС подржи кандидатуру Саше Јанковића за председника Републике Србије.

        Ту одлуку је председник ДС Драган Шутановац објаснио овако:

        „Са задовољством могу да вас обавестим да је на мој предлог, Председништво Демократске странке једногласно одлучило да Демократска странка подржава кандидатуру Саше Јанковића за председника Републике Србије.

        Саша Јанковић се показао и доказао да се залаже за оне вредности које данас највише недостају у Србији - заштита владавине права, изградња институција, одбрана људских и мањинских права, заштита радника, угрожених и обесправљених људи.

        Како би Србија била економски просперитетна, са озбиљним домаћим и страним инвестицијама, неопходно је да будемо земља у којој влада сила права, а не право силе.

        Од настанка, наша странка се залаже за те вредности и са потпуном вером да ће Саша Јанковић као председник Србије промовисати те вредности, одлучили смо да га подржимо као једног од нас.

        ДС подржава председника који своју функцију разуме пре свега кроз своја уставна овлашћења али и кроз могућност да подржи и наметне реформе којима је живот на првом месту. Вођени смо и жељом да имамо уважаваног председника у земљи, али и верујемо да ће Саша Јанковић уз подршку како Демократске странке, тако и грађана Србије омогућити да свет дође у Србију.

        Одлуку смо донели у пуном уверењу да ће Саша Јанковић уз максималну активност Демократске странке на изборима бити изабран за председника Србије на кога ћемо бити поносни. Немам никакве сумње да су Демократе и Саша Јанковић тим који добија.

        Постојао је онај део Демократске странке који је хтео да странка има кандидата из својих редова. Међутим, нисмо се водили ускостраначким интересима, већ интересима Србије и тако ћемо наставити и у будућности. Тим људима се лично захваљујем и уверен сам да Саша неће изневерити поверење које му је указала странка.

        Желим да вам напоменем да ми нисмо калкулисали и нисмо се водили пласираним истраживањима. Овакву одлуку смо могли да донесемо и много раније, али смо од самог почетка хтели да се окупимо око кандидата са вредностима европске Србије. Рекли смо да ћемо бити кичма окупљања демократских и проевропских снага - зато ћемо наставити разговоре са свим странкама, појединцима и организацијама које желе да нам се придруже.

         (изјава председника Демократске странке Драгана Шутановца)

СНС: Јанковић је лажни заштитник грађана и досовски кандидат за председника Србије

 

        ПОТПРЕДСЕДНИЦА Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марија Обрадовић оценила је данас да је заштитник грађана Саша Јанковић „човек који константно лаже народ“ и да је у том смислу „права слика и прилика Демократске странке“.

        Реагујући на одлуку ДС-а да подржи Јанковићеву кандидатуру, Обрадовић је казала да је Србија тиме добила „првог ДОС-овског кандидата за председничке изборе“ као и да је не би „зачудило да их буде још“.

        „Сада је свим грађанима Србије јасно да је истина оно што смо ми, из Српске напредне странке, говорили - да је Саша Јанковић лажни заштитник грађана, који је све време злоупотребљавао функцију, бавећи се политичком кампањом и кршио закон“, навела је Обрадовић у саопштењу.

        Председништво Демократске странке (ДС) одлучило је раније данас да подржи кандидатуру заштитника грађана Саше Јанковића за председника Србије.

         (изјава потпредседнице СНС Марије Обрадовић)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

iki's picture
iki 20:25 10.01.2017.

  • +3
Voting is closed.

Saša Janković bi , možda, da je samostalno ozašao, nešto i dobio, ali ako mu je ovaj i D.s. protaže, od toga nema ništa. D.s je i ovako izkompromitovana, a sa Šutim na čelu, ona je u dubokim g.....a. Pri tome ne favorizijem Sns, koji je pandan gonjoj stranci.Ljudi, potrebne su nam promene, velike promene i sa novim, ne kompromitovanim ljudima. Inače, odosmo i neće nas biti.

Драгослав Бајагић's picture
Драгослав Бајагић 20:48 10.01.2017.

  • +3
Voting is closed.

Да ли ико може да замисли да Шутановцу више одговара сила права од права силе. На силу је отео пашњак поред храма Светог Саве уз помоћ ”силе права” скројеног да као победник транзиције легализује отимачину. А сад пажљиво прочитајте шта он каже:

„Са задовољством могу да вас обавестим да је на мој предлог, Председништво Демократске странке једногласно одлучило да Демократска странка подржава кандидатуру Саше Јанковића за председника Републике Србије.”

Он је предложио Сашу, он гура Сашу изпред себе и на тај начин чисти терен за себе. У правом тренутку ће Саша ”одустати” од трке и предложити шутановца да се кандидује за предсеника што ће он после мало кењкања прихватити

Брана Црчевиће је на помен лепог бориса као председника одговорио да смо најебали, а ако шутановац победи... све што мислим да кажем није за штампање...

iki's picture
iki 21:25 10.01.2017.

  • +5
Voting is closed.

Bajagiću, Suti nikada i nikad neće da pobedi, u to budite sigurni. I on i njegova uža i šira familija, toliko ih je on iskompromitovao, da čak i pevača Ilića , svi ne podnose zbog njega i otimačine "pašnjaka" , a i drugih zlodela.

Драгослав Бајагић's picture
Драгослав Бајагић 22:12 10.01.2017.

  • +3
Voting is closed.

Великом брату управо такви требају. Што прљавији тим бољи, да га имају у шаци. Шутановац је њихов спавач кога су управо пробудили...

Додај коментар