Стефановић: Зар да позивамо раднике да напусте „Сименс“ зато што је из „непријатељске земље“?

ПОСЛАНИК СРС НИКОЛА САВИЋ: СРБИЈУ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ЧЕКАЈУ - НЕПРИЈАТЕЉИ

  • У полемици са радикалима министар унутрашњих послова Небојша СТЕФАНОВИЋ рекао: „Захваљујући Александру Вучићу, влада не уводи санкције Русији и то није захваљујући вама него Вучићу који има политичку снагу да може да одлучи тако нешто, свестан свега што је последица тако нечега и не пада нам на памет да признамо независност Косова“

        МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да Србија никада неће уводити санкције Русији, као и да неће признати независност Косова.

        Стефановић је током расправе о амандманима на Предлог закона о планском систему Србије - одговарајући на критике радикала о путу Србије ка Европској унији (ЕУ) и давању субвенција странцима и условима под којим се то дешава - рекао да Влади Србије „не пада на памет да призна независност Косова“.

       „Захваљујући Александру Вучићу, влада не уводи санкције Русији и то није захваљујући вама него Вучићу који има политичку снагу да може да одлучи тако нешто, свестан свега што је последица тако нечега и не пада нам на памет да признамо независност Косова“, рекао је Стефановић.

        Радикали су оценили да пут Србије у ЕУ води у „пропаст“, а тамо су, према речима посланика радикала Николе Савића, углавном „наши непријатељи који нам не мисле и нису нам кроз историју учинили ништа добро“.

        Савић је критиковао давање субвенција страним инвеститорима који, како је навео, Србију напуштају када уговори истекну и престану субвенције и подсетио да су уговори са страним инвеститорима углавном нетранспарентни.

        „Чујемо да су неке италијанске фирме кад им је истекао уговор са владом већ напустиле или се спремају да напусте тржиште и производњу, то ће урадити све фирме када процене да је то њихов интерес“, рекао је Савић.

        Министар Стефановић је рекао да су субвенције нешто што Србија даје да би привукла инвеститоре и истакао да је у последње четири година отворено 170.000 радних места, и питао да ли се може рећи за „Сименс“ да је непријатељ.

        „Да ли људе коју су запослени у Сименсу да отпустимо, да ли да их наговоримо да напуштају радна места и остају без хлеба, је ли то та порука, да ли треба да у Џонсон електрику, Сваровском, радницима предложимо да изађу из фабрика, напусте места јер се ради о инвеститору из земаља које су нам непријатељи“, упитао је радикале Стефановић.

        Радикали су поднели амандмане на наслов закона како би успели да о Предлогу закона о планском систему ипак говоре пре посланика владајуће већине који су поново поднели око 380 амандмана на основу којих ће потрошити готово све време предвиђено за расправу у појединостима.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари