Стефановић: Ухапшена су четворица која су претукла двојицу Албанаца

„СРБИЈА НЕЋЕ БИТИ ЗЕМЉА У КОЈОЈ ЋЕ СЕ БИЛО КО ОСЕЋАТИ УГРОЖЕНИМ“

          ПОЛИЦИЈА је у Новом Саду ухапсила четири особе осумњичене за напад на двојицу младића албанске националности у Футошкој улици у ноћи између суботе и недеље, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да ће у Србији свака врста насиља бити најстрожије санкционисана.

         После интензивне вишечасовне истраге полиција је идентификовала све нападаче који су претукли двојицу младића и ухапсила четири особе које су осумњичене за то кривично дело.

         Пронађена је и одећа, коју су нападачи носили приликом напада, што је, како Стефановић наводи, важно за наставак истраге.

         Према његовим речима, иако досадашња истрага указује да тај инцидент није подстакнут на националној основи, полиција ће испитати све наводе веома детаљно.

         "Србија неће бити земља у којој се било ко, без обзира на националну, верску или неку другу припадност, осећа угроженим, нити ће бити земља у којој ће дивљачки напади проћи некажњено", истакао је Стефановић.

         Полиција је ухапсила В. Р. (1996), Д. Р. (1995), М. З. (1999) и Ј. П. (1994) због сумње да су у недељу претукли и нанели тешке телесне повреде деветнаестогодишњаку из Призрена, и лакше повреде двадесеттрогодишњаку из Новог Сада, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

         Из Матице Албанаца је саопштено да је могући повод напада на младиће чињеница да су разговарали на албанском језику.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари