Стефановић: Предузели смо озбиљне безбедносне мере поводом Путинове посете

„ОЛИВЕРУ МОГУ ДА ОДАЈУ ПОШТУ НА ГРОБУ, У ЦРКВИ ИЛИ ПРОТЕСТНОМ ШЕТЊОМ – САМО МИРНО“

* Министар УНутрашњих послова оценио да је протестна шетња "политичка манифестација" коју воде лидери Савеза за Србију док су људи који су формално стављени за вође протеста чланови њихових странака или раде у њиховим компанијама

_______________________________________________________________________________

          МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да не види било какав безбедносни ризик у вези са вечерашњим скупом којим ће организатори протеста "Један од пет милиона" у Београду обележити годишњицу убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

          Стефановић је за телевизију Прва казао данас да је право људи да одају пошту Оливеру Ивановићу на начин на који то желе.

          "Могу то урадити на гробу, у цркви и протестној шетњи. Важно је да се то не користи за распиривање мржње", казао је Стефановић.

          Додао је да је протестна шетња "политичка манифестација" коју воде лидери Савеза за Србију и да су људи који су формално стављени за вође протеста чланови њихових странака или раде у њиховим компанијама.

          Упитан о захтевима демонстраната да поднесе оставку, Стефановић је казао да је тај захтев у реду и да људи имају право да траже шта хоће.

          Он је казао да о броју учесника протеста говори зато што га новинари питају за процену броја.

          "Кад год буду питали за процену није ми проблем да кажем. Да ли им се не свиђа број, ја на то не могу да утичем", казао је Стефановић.

          Додао је да се сви ти догађаји обезбеђују на начин да се затвара саобраћај на траси пријављене шетње, а да су полицајци у цивилу присутни можда у близини неких институција.

          Протест "Један од пет милиона" посвећен годишњици убиства Оливера Ивановића биће одржан вечерас у 18 часова, а грађани су позвани да на њега дођу са свећама уместо са пиштаљкама.

          "Свечани дочек биће испред Палате Србија"

          Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су предузете озбиљне безбедносне мере због посете руског председника Владимира Путина Београду.

          Стефановић је за телевизију Прва рекао да ће унапред бити представљена рута којом ће се кретати возило са руским председником и његовом пратњом, као и да на тој траси грађани неће моћи да паркирају возила, али да то неће дуго трајати.

           "Испред Палате Србија биће свечани дочек", казао је Стефановић уочи сутрашњег доласка Путина. Министар је додао и то да протокол председника Србије Александра Вучића предвиђа, између осталог, и ко ће Путина дочекати на аеродрому.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари