Стефановић: Лидери СзС су изабрали да вешала постану кључни део њиховог програма

ИЗРАЗИО ОЧЕКИВАЊЕ ДА ЋЕ ДРЖАВНИ ОРГАНИ „ПОСТУПАТИ У СКЛАДУ СА ОВЛАШЋЕЊИМА“

          МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је поводом поновног појављивања импровизованих вешала на протесту "Један од пет милиона" у Београду да се тиме шаље "веома штетна порука грађанима", и изразио очекивање да ће надлежни државни органи с тим у вези поступати у складу са својим овлашћењима.

          Стефановић је за Радио телевизију Србије рекао да му је "потпуно невероватно да су лидери Савеза за Србију изабрали вешала која су постала кључни део њиховог политичког програма".

          "Чињеница да су лидери тог савеза, њихови посланици носили вешала указује да они не разумеју шта је суштина оног што грађани Србије желе и када недостаје политички програм, када нема формулације програма који нуди нешто грађанима Србије, онда вешала постају политика", оценио је министар.

          Иако су организатори вечерашњег протеста позвали учеснике да не носе импровизована вешала као прошле суботе, њих је ипак носио посланик Двери Срђан Ного на зачељу колоне демонстраната, који је агенцији Бета рекао да је понео вешала "у знак подршке ухапшеном малолетном младићу и као изазов властима".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари