Скуп Срба у Северној Митровици: ЗСО за нас није политичко већ - животно питање

ПОВОДОМ 2000 ДАНА ОТКАКО ПРИШТИНА ИГНОРИШЕ СВОЈУ ОБАВЕЗУ ИЗ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА        

         У СЕВЕРНОЈ Косовској Митровици је, у организацији Српске листе, одржан скуп са кога је поручено да Срби са Косова и Метохије неће одустати од формирања Заједнице српских општина јер то, како је оцењено, није политичко већ животно питање.

         На скупу организованом поводом 2000. дана откако Приштина није испунила обавезу из Бриселског споразума о формирању Заједнице српских општина, председник Српске листе Горан Ракић оценио је да је „јасно” да Албанци неће формирати ЗСО јер за то, како је рекао, имају подршку дела међународне заједнице.

         „То је онај условни рефлекс да чим је нешто добро за Србе, то онда Албанци по правилу спутавају. Ми од формирања ЗСО никада нећемо одустати као ни од одбране истине јер би то значило одустајање од права свих нас да опстанемо и останемо своји на своме. Брисел и Приштина могу како хоће, али докле ће, то ћемо видети”, казао је Ракић.

Горан Ракић

         Министар у Влади Косова Далибор Јевтић оценио је да ЗСО „никоме није претња”. „Главно питање поставља се онима који су били гарант Бриселског споразума, који ћуте ваљда зато што ни тамо нису довољно јаки и способни да оно што су гарантовали, буде спроведено у дело”, казао је Јевтић.

         Скуп на Тргу браће Милић почео је симболично у 12.44 часова у близини главног моста на Ибру а окупљени су носили српске заставе и транспаренте на којима је писало „Одавде нема назад” и Заједница наша узданица” .

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари