Ребић: У Београду ће до краја 2020. бити постављенене надзорне камере на 800 локација

ОДМАХ ЋЕ МОЋИ ДА `ЧИТАЈУ` РЕГИСТАРСКЕ ТАБЛИЦЕ, А УСКОРО ЋЕ И – ПРЕПОЗНАВАТИ ЛИЦА

          ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић изјавио је данас да ће у Београду и још неколико градова у Србији бити постављене стационарне камере за видео надзор, наводећи да ће у главном граду до краја 2020. године бити постављено хиљаду камера на 800 локација чиме би се помогло у решавању најтежих кривичних дела и саобраћајних прекршаја.

          Ребић је за Радио телевизију Србије рекао да не постоји могућност злоупотребе тих камера.

          "Ово је систем који ће у значајној мери омогућити лакши рад полиције на откривању свих аката противправног понашања, да ли се ради о кривичним делима или прекршајима, али ће у значајној мери подићи свест код грађана да не чине противправна понашања, да не би били санкционисани", рекао је Ребић.

          Он је навео да ће се пројекат постављања камера организовати фазно, те да ће у марту у Београду бити постављено нових 10 камера, у јуну 50, у септембру 200, до краја године 400, а до 2020. године 800 камера.

          Ребић је објаснио да ће камере моћи да препознају регистарске таблице, а да је у току припрема и да препознају лица.

           "Наш фокус ће бити најтежа кривична дела, попут убиства и камере ће у енормној мери допринети већој безбедности Београђана али и становника других градова када буду постављене у тим градовима", казао је директор полиције.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари