Протест таксиста у центру Београда - била блокирана Славија

ТРАЖЕ ИЗМЕНЕ У ЗАКОНУ О ПРЕВОЗУ ПУТНИКА И УКИДАЊЕ ИНТЕРНЕТ-АПЛИКАЦИЈЕ CAR:GO

        ТАКСИСТИ из Уговорне привредне коморе протестују од јутрос у центру Београда због чега је био блокиран саобраћај на Славији.

        Како је речено агенцији Бета у диспечерском центру ГСП Београд, Славијом нису саобраћали тролејбуси 19, 21, 22 и 29 као ни трамваји који углавном су ишли скраћеним линијама од Бањице до Аутокоманде.

        Скраћене су биле и аутобуске линије 31, 33, 48, 78, 83.

        Велики број такси возила био је паркиран и испред Владе Србије у Немањиној улици која је затворена за путничка возила.

        Таксисти захтевају од Владе Србије да саслуша њихове предлоге за измене Закона о превозу путника, укидање интернет апликације Car:Go, ограничење броја превозника и промену законске одредбе по којој превозник који изгуби такси дозволу, не може да је поново добије нити да се запосли као возач.

        Компанија Car:Go одбацила је као нетачне наводе таксиста који протестују у Београду и између осталог траже укидање рада мобилне апликације тог сервиса.

        Како су саопштили, наводи таксиста да компанија Car:Go послује нелегално нису тачни, јер је њихова фирма регистрована у Агенцији за привредне регистре, има регистроване возаче, плаћа порез и нуди транспарентну услугу својим корисницима, као и да је инспекција у више наврата утврдила да се све ради по закону.

        Car:Go је демантовала и наводе таксиста да су њихови возачи неквалификовани, истакавши да они морају положити тест познавања града, имати минимум пет година возачког искуства, потврду о неосуђивању, осигурање путника у возилу и возило које није старије од 10 година.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари