Скот и Брнабић пренео Трампове „личне честитке“ поводом Нове године и Божића

ДАН РАНИЈЕ НА ИСТИ НАЧИН „УСРЕЋИВАО“ И МИНИСТРА СПОЉНИХ ПОСЛОВА ИВИЦУ ДАЧИЋА

  • ФАКТИ: Можете се кладити да Кајл Скот премијерки није ни поменуо оно на чему инсистирају сенатори-демократе: да потискивање Русије са Балкана почне од - Београда. Али, и ове „личне честитке“ су у функцији „додавања гаса“ поводом Србије. Вашингтон ће почети да учесталије шаље емисаре у Београд, а и да убацује додатни новац у историјско одвајање Срба од Руса. Неки, нарочито, у Београду поново трљају руке. Река новца неће бити баш (до)петооктобарска, али ће „вода“ надолазити...

        КАКО је саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима, амбасадор САД Кајл Скот је премијерки Брнабић пренео личне честитке председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа поводом новогодишњих и божићних празника.

        Брнабић и Скот су се сагласили да су успешно спроведене економске реформе и смањење јавног дуга привукли пажњу међународне јавности и нагласили значај наставка економских реформи у 2018. години за развој српске привреде и отварање нових радних места.

        Амбасадор Скот истакао је важну улогу коју амерички програми помоћи и Америчка привредна комора пружају Србији, нарочито у областима унапређења пословне и регулаторне климе.

        Такође, нагласио је да досадашње инвестиције САД износе око четири милијарде долара, као и да у Србији послује око 100 америчких компанија које запошљавају више од 17.000 радника.

        Саговорници су се сагласили да би 2018. година могла да буде кључна за напредак Србије ка ЕУ и унапређењу међународних и регионалних трговинских односа.

        Говорећи о односима у региону, премијерка и амбасадор су нагласили важност унапређења регионалне сарадње и очувања мира и стабилности на Западном Балкану.

        Председница владе захвалила је амбасадору на континуираној подршци САД у процесу придруживања Србије Европској унији и изразила наду да ће се добри билатерални односи и даље развијати, истиче се у саопштењу.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари