Американци држе Харадинаја на ланцу – нису му дали улазну визу

УМЕСТО ЊЕГА, ПОЗИВ КОМАНДАНТНА НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ АЈОВЕ ИСКОРИСТИЋЕ – БЕЏЕТ ПАЦОЛИ

  • ФАКТИ: Ево, за Србију је задужена Национална гарда Охаја, а за Шиптаре – Националне гарда Ајове. Имамо добар и ниво и друштво. Благо нама! Можемо слободно дqа „плачемо од среће“, што би рекао Давид Штрбац

         ПОСЕТА премијера Косова Рамуша Харадинаја Сједињеним Америчким Државама (САД) је отказана јер му није издата виза, изјавио је данас један званичник из Националне гарде у Ајови за Радио Слободна Европа (РСЕ).

         Портпарол Гарде Ајове Грег Хепгуд рекао је за РСЕ да је обрзаложење да посета не може да се реализује и да нису могли да добију више информација.

         Харадинај је 11. јануара требало да присуствује догађају у организацији команданта националне гарде у Ајови Тимотија Ора.

         „Премијера Харадинаја је позвао генерал Ор на овај догађај, али ми жалимо што није могао да добије визу и буде са нама", рекао је Хепгуд и додао да ће уместо њега догађају присуствовати заменик премијера Косова Беџет Пацоли.

         Хаљиљ Матоши из кабинета косовског премијера рекао је за Радио Слободна Европа да још није потврђено да је Харадинају ускраћена америчка виза.

         Харадинај је у недељу рекао да чека на америчку визу, преноси РСЕ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари