Поповић: Српски народ охрабрен спремношћу Русије да се укључи у дијалог о Косову

„ТО ЈЕ ГАРАНЦИЈА ОЧУВАЊА НАШЕГ ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА И СУВЕРЕНИТЕТА“

  • Ненад ПОПОВИЋ, председник СНП и министар у Влади Србије: Под великим смо притиском западних земаља да легализујемо противправну сецесију своје јужне покрајине, да дозволимо да лажна држава Косово постане члан УН, као и да са том лажном државом буде потписан правно обавезујући документ. Српски народ то никада неће дозволити

        МИНИСТАР за иновације и технолошки развој и лидер Српске народне партије, Ненад Поповић, честитао је руском амбасадору, Александру Чепурину, Дан државности Русије, поручивши да је српски народ охрабрен спремношћу Русије да се укључи у дијалог око решавања питања Косова.

        „Укључивање Русије у дијалог око Косова био би гарант очувања нашег територијалног интегритета и суверенитета. Русија је данас економски и војно најмоћнија у својој новијој историји. Председник Путин је до сада више пута показао да је највећи пријатељ и заштитник српског народа“, поручио је Поповић.

        Он је нагласио да се Србија налази под великим притиском западних земаља да легализује противправну сецесију своје јужне покрајине. „На Србију се врше огромни притисци да дозволи да лажна држава Косово постане члан УН, као и да са том лажном државом буде потписан правно обавезујући документ. Српски народ то никада неће дозволити“, рекао је Поповић.

        Он је истакао да је српски народ захвалан Русији на принципијелној подршци у одбрани српских националних интереса на Косову и у Републици Српској. „Тај осећај пријатељства и подршке је узајаман. Србија никада неће увести санкције Русији и никада неће постати члан НАТО пакта. Наше две земље биле су једна уз другу у најтежим тренуцима у прошлости, бићемо заједно и у будућности“, закључио је Поповић.

        Амбасадор Русије Александар Чепурин истакао је данас у ауторском тексту у дневном листу Политика да је могуће дубље укључивање Русије у решавање косовског проблема. Он је навео да ће Русија подржати одлуку коју Србија и српски народ сматрају прихватљивом, те да је за Русију полазна тачка у решавању питања Косова Резолуција 1244.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари