Помоћник министра Дражен Маравић вд директора Академије за јавну управу

ДИРЕКТОР СЕ ПОСТАВЉА НА ПЕТ ГОДИНА И ЗА СВОЈ РАД ОДГОВАРА ВЛАДИ СРБИЈЕ
 

        ДОСАДАШЊИ помоћник министра државне управе и локалне самоуправе Дражен Маравић постављен је за вршиоца дужности директора Националне академије за јавну управу, објављено је у најновијем „Службеном гласнику“.

        Влада Србије поставила је Маравић за директора Националне академије 11. јануара, када је и разрешен са места помоћника министра.

        Скупштина Србије је средином октобра прошле године усвојила Закон којим је основана Национална академија која треба да, како је тада образложио министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић да у потпуности трансформише јавну управу и обезбеди ефикасније, љубазније и боље упућене службенике.

        Ружић је рекао и да ће директор Националне академије бити биран на конкурсу и да нема говора о произвољном или партијском запошљавању.

        „Националном академијом руководи директор који за свој рад одговара Влади и поставља се на пет година. Директор мора бити постављен на конкурсу, у коме се проверавају стручни и руководилачки капацитети и нема говора о произвољном или партијском запошљавању“, рекао је Ружић тада у Скупштини Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари