Вулин: Мораће амбасада САД да Србији објасни зашто је Диковићу ускраћена виза

ГЕНЕРАЛ НЕ ГОВОРИ О ФАКТИЧКОЈ ЗАБРАНИ ДА ОДЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ НАЧЕЛНИКА ГЕНЕРАЛШТАБОВА У САД

  • Начелник Генералштаба Љубиша ДИКОВИЋ добио позив од начелника Здруженог Генералштаба Оружаних снага САД генерала Џозефа Данфорда за учешће на Конференцији начелника генералштабова за борбу против насилних екстремистичких организација
  • Министар одбране Александар ВУЛИН: „Ми нисмо добили званично објашњење зашто је то тако, тражили смо га, тражимо га и тражићемо поново од Амбасаде САД у Србији. Са великим нестрпљењем очекујем да нам се каже како је могуће да је генералу Диковићу ускраћена виза за путовање које су тражили амерички домаћини, а не за путовање које је тражио он или Војска Србије”

        НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић није данас желео да коментарише одбијање амбасаде САД у Београду да му изда визу за одлазак на Конференцију начелника генералштабова о борби против насилних екстремистичких организација.

        Диковић, који је посетио Спомен-собу Косметским жртвама, рекао је да то није место на коме треба постављати питања било које врсте, осим оних о жртвама и породицама, преноси Танјуг.

        У Министарству одбране су објаснили да је Диковићу упућен позив начелника Здруженог Генералштаба Оружаних снага САД генерала Џозефа Данфорда за учешће на Конференцији начелника генералштабова за борбу против насилних екстремистичких организација, одржаној 23. и 24. октобра 2017. године у Вашингтону, а не због држања предавања на позив Министарства одбране САД.

        Начелник Генералштаба прихватио је наведени позив, а од надлежних служби Министарства одбране и Војске Србије правовремено је покренута редовна процедура за добијање визе за путовање генерала Диковића у САД.

        Зашто је Амбасада САД-а у Београду одбила да изда визу начелнику генералштаба ВС није јасно ни министру одбране Александру Вулину који најављује да ће држава и даље од америчке амбасаде тражити одговор на то питање.

        Како преноси Танјуг, министар је истакао да је генерал Диковић храбар и частан официр којим се Војска Србије поноси, те да ништа у његовом ратном путу и животу не може бити разлог да он не добије визу за путовање у САД.

        „Ми нисмо добили званично објашњење зашто је то тако, тражили смо га, тражимо га и тражићемо поново од Амбасаде САД у Србији. Са великим нестрпљењем очекујем да нам се каже како је могуће да је генералу Диковићу ускраћена виза за путовање које су тражили амерички домаћини, а не за путовање које је тражио он или Војска Србије”, рекао је министар приликом обилазака радова на изградњи хангара у касарни „Бошко Палковљевић Пинки” у Сремској Митровици, приметивши да се таква одлука лоше одражава на војне односе двеју земаља.

        У Министарству су навели, јавља Танјуг, и да је генерал Диковић до сада више пута путовао у САД, на позив америчких државних и војних званичника, а посебно у оквиру развоја сарадње у Програму државног партнерства са Националном гардом Охајо и других активности билатералне сарадње Војске Србије и Оружаних снага САД.

Никада нисам учинио, нити наредио било какав злочин

        НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић изјавио је данас да је био учесник херојске борбе за Косово и Метохију и одбацио тврдње да је починио или наредио било какав злочин.

        „Данас ме прозивају и називају злочинцем, а они који су чинили злочине још нису доступни правди. Са овог места прилика је да још једном кажем, пред свим овим људима и пред Богом, пред народом, да ниједан злочин нити сам учинио, нити сам наредио, нити сам на било који начин утицао да до злочина дође”, рекао је Диковић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 17:48 11.01.2018.

  • +27
Voting is closed.

То што ће америкењска амбасада МОРАТИ да вама нешто објасни, вежи мачку о реп. У ту вашу предизборну реторику, могу ппвровати само деца млађа од 10 година.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 18:31 11.01.2018.

  • +12
Voting is closed.

Očigledno je kadar bivše administracije SAD (duboke države) koji još velene na Balkanu, nastoje na svaki način da spriječe približavanje Trampovim ljudima. I Milorad Dodik je bio pozvan kod Trampa na Molitveni doručak, ali ovi činovnici Klintonovih mu nijesu dali vizu...
Tako da ovo što Vulin govori je upućeno Skotu i ostalim otpadom bivše administracije..

Beli medved's picture
Beli medved 19:25 11.01.2018.

  • +17
Voting is closed.

Sanco, niste u pravu. Nema nikakvih promena u odnosima prema nama Srbima u zavisnosti ko je na calu Amerike.
Oni svi gledaju svoje interese u kaznjavaju sve ili bilo koga ko je "neposlusan"!! A mi smo takvi stolecima.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 05:05 12.01.2018.

  • +6
Voting is closed.

Da, slažem se sa Vama apsolutno! No sada imamo uz nas Rusiju i zato su našim dželatima vezane ruke i nemoćni su, gube zamajac. Inače bi im ih Putin obje posjekao do lakata! Zato Zapadnjaci samo mogu da laju k'o bijesne keruše, da mi oproste te plemenite životinje što ih upoređujem sa tim nakaznim bićima.
Poznato je da je Šopenhauer bio ljubitelj pasa, a kada u nečemu pretjera njegov ljubimac znao je i da ga kritikuje: Budi dobar! Opet se ponašaš kao čovjek.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 22:23 11.01.2018.

  • +16
Voting is closed.

Cestitam amerima na tom potezu
sta ce taj "nas" general kod njih.
Obadve noge polomio ,nista mi vise nije jasno
zasto Srbi idu u tu satanisticku zemlju,kojim povodom.
Jeli u pitanju opet izdaja ,gde nama nema premca.
Svu tu bagru treba smeniti postaviti casnu elitu ...pravu Serbsku.
...Izdajnicka olos nikad nije procvatala u narodu kao Srbi.
Muka mi je vise od te izdajnicke olosi.Svi nasi putevi vode na Istok i daleko na Sever.

dumbo's picture
dumbo 18:28 12.01.2018.

  • +4
Voting is closed.

Ако је умислио да ће као газда му, стављањм цвика на нос, изчледати паметније, интелигентније, преварио се..Буздован био, буздован остао..

Додај коментар