Шутановац поднео оставку због 2,5 одсто на БГ-изборима, али тврди: ДС је најбоља странка у Србији

ОН СЕ ПОВУКАО ПРЕД КАМЕРАМА, А СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА ДС НАСТАВЉЕНА ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА

  • „ДС је на протеклим изборима у Београду имала 22 противника а Српска напредна странка, само два. Није тајна да је СНС изабрао своје противнике на изборима. Неки мисле да смо ми заобиђени због неког договора, истина је да смо заобиђени да нам се не би давало на значају“
  • „На овим изборима се видело да само слаб ДС гарантује останак СНС на власти. Нема предаје, окрећемо нови лист. Ову кампању завршавамо без дуга било коме. А због репутације коју смо стекли у протеклом периоду да остајемо дужни - ниједна од пет агенција са којима смо контактирали није хтела да ради кампању за нас“

        ДОСАДАШЊИ председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац поднео је данас оставку на ту функцију због лошег изборног резултата у Београду, али остаје у ДС-у.

        Шутановац је на седници Главног одбора ДС-а казао да та одлука није резултат притиска већ да се осећа одговорним за резултат ДС-а на београдским изборима.

        „Знате да је било више стотина новинских наслова и измишљених афера против мене и моје породице. Нисам се тада предавао, нећу ни сад. Наша мисија није окончана, наша визија није достигнута“, казао је Шутановац.

        По његовим речима, ДС је на протеклим изборима у Београду имала „22 противника а Српска напредна странка, само два“.

        „Није тајна да је СНС изабрао своје противнике на изборима. Неки мисле да смо ми заобиђени због неког договора, истина је да смо заобиђени да нам се не би давало на значају“, рекао је Шутановац.

        По његовој оцени, листа коалиције око ДС-а на београдским изборима била је најбоља коју је та странка кандидовала у последње време, али је проблем у томе што, како је навео, нису успели да је промовишу.

        „На овим изборима се видело да само слаб ДС гарантује останак СНС на власти. Нема предаје, окрећемо нови лист и позивам вас да не мислите шта ДС може да учини за вас, већ шта ви можете да урадите за странку, јер је Србији потребна јача Демократска странка и на томе морамо да радимо“, рекао је Шутановац.

        Он је оценио да је највећа грешка коју је направио као председник странке то што је себи дозволио да „поклекне“ у моменту када је Политички савет ДС-а предложио промене Устава Србије у области правосуђа.

        „Добио сам тада ударац споља а нисам осетио да имам подршку руководства странке. Тада смо изгубили шансу да се бавимо озбиљном политиком“, оценио је Шутановац.

        Он је казао да ће остати веран Демократској странци у којој је провео 21 годину.

        „Ово је моја кућа. Намеравам да и даље помажем и да дам максимални допринос јер нам треба сваки демократа. И поред посртања, мислим да смо најбоља странка у Србији“, рекао је Шутановац.

        Он је додао да је „много урађено“ за 16 месеци колико је био на челу странке, да је враћено више од 80 милиона динара, а да је дуг странке смањен за 15 милиона динара.

        „Ову кампању завршавамо без дуга било коме. Због репутације коју смо стекли у протеклом периоду да остајемо дужни, ниједна од пет агенција са којима смо контактирали није хтела да ради кампању за нас“, казао је досадашњи председник Демократске странке.

        Шутановац је позвао „оног“ ко је, како је рекао, проценио да у кампањи треба да пусти финансијски извештај странке за период од 2012. до 2017. године да пред члановима Главног одбора каже зашто је то урадио.

        Седница Главног одбора ДС настављена је без присуства јавности. Чланови ће у току дана расправљати о оставци Шутановца.

        Претходно је Балша Божовић због лоших изборних резултата поднео оставку на место председника београдског одбора ДС-а. Божовић је био и шеф изборног штаба ДС-а на београдским изборима.

        У међувремену је за в.д. председника Градског одбора ДС-а Београд изабран Драгослав Шумарац који ће водити београдске демократе до избора новог председника одбора.

        ДС је на изборима за одборнике Скупштине града у недељу, 4. марта добила 2,25 одсто гласова и остала испод цензуса.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари